• Načítám...
>

Park Dlážděnka zdobí strom Olgy Havlové

  • 10. dubna 2018,
  • 18:17,
  • PRAHA 8,
  • Tomáš Mladějovský

V parku Dlážděnka v městské části Praha 8 byl vysazen strom na připomínku nedožitých 85 let Olgy Havlové. Tento akt symbolicky navázal na první vysazený Strom dobré vůle, kdy lípu zasadila osobně právě první manželka prezidenta Václava Havla v roce 1993 v Olomouci.

Reklama

Strom, vysazený v parku Dlážděnka v MČ Praha 8, bude připomínat 85. výročí narození paní Olgy Havlové. Je to dub, který se léty nádherně rozkošatí a bude ozdobou tohoto parku. 

"Vybrali jsme místo zde v parku Dlážděnka, který je pro nás velmi důležitý. Do budoucna bude tvořit jakési centrum té severní Libně. Je to místo s krásným výhledem a stávajícím parkem, který bude poté výrazným způsobem rozšířen, zvětšen a hezky zrevitalizován," řekl Vít Céza, zastupitel MČ Praha 8. 

Dub nebyl na svém místě zasazen náhodou. Je totiž na jižní straně parku, a proto je vidět hned při vstupu do něj. 

"Paní Olga milovala stromy, lesy, procházky. Chodila na dlouhé procházky, nejvíce s svými psy. To byla její velká radost a vždy se cítila uvolněná od všeho napětí a stresu, který mívala. Mně připadá, že je to úplně úžasný nápad, a že by paní Olga měla mimořádnou radost z výběru stromu a místa," řekla Milena Černá, předsedkyně Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové. 

"Paní Havlová je pro mě symbol takové prosté a přitom úžasné ženy, která byla první dámou a vůbec to nedávala znát. Byla velkou oporou našeho pana prezidenta Havla a mám k ní opravdu obdiv," řekla Lída Králíková, návštěvnice akce. 

Dub cer bude po staletí zkrášlovat přírodní park Dlážděnka a také připomínat jméno první manželky prezidenta Václava Havla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu