• Načítám...
>

Praha 8 slavnostně otevřela BMX dráhu

  • 28. května 2018,
  • 21:29,
  • PRAHA 8,
  • Lucie Sinková

V Bohnicích vyrostla nová BMX dráha, která splňuje ty nejpřísnější evropské parametry. A v sobotu si ji mohli otestovat už první závodníci. Konal se tu totiž sedmý závod České ligy BMX, tzv. Velká cena Prahy 8.

Reklama

Slavnostním přestřižením pásky se po rozsáhlé rekonstrukci otevřela bohnická BMX dráha. Do projektu se zapojily 2 instituce.

"Magistrát hl. m. Prahy poskytl poměrně vysoký grant a i MČ poskytla grant. Takže jsme mohli dělat nejen tu rampu, ale i to okolí, které je výrazně jiné. Máme tady celou řadu novinek, takže ten areál se výrazně pozdvihl v rámci celé ČR," řekl Roman Petrus, starosta MČ Praha 8. 

Hned po slavnostním zahájení odstartoval 20. ročník závodu Velká cena Prahy 8. Na vítěze i letos čekaly poháry i drobné odměny. 

"Hlavní putovní pohár, který dostává představitel elite, tzn. těch nejvíce elitních jezdců, který je tam pak zaznamenán a je to putovní pohár, takže ho musí zase za rok vrátit, ale dostane i svůj vlastní, který mu zůstane napořád," řekl Roman Petrus. 

"Máme tady všechny špičkové týmy bikrosu z celé republiky, které si daly záležet, aby se zúčastnily na tomto nově otevřeném areálu a viděli, jak to u nás chodí, také aby si trochu zatrénovaly a připravily se na Mistrovství republiky," řekl Ivan Janeček předseda TJ Slovan Bohnice.

"Zatáčky mají dobré, druhou rovinku také. Třetí rovinka je také dobrá, a čtvrtá, cílová rovinka, je úplně nová, takže také fajn," řekl Jan Holzbach, závodník BMX Benátky Club.

Novou bohnickou dráhu si pochvalovali nejenom závodníci, ale také diváci.

anketa

Největší akcí v bohnickém areálu bude Mistrovství ČR 30. června a 1. července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu