• Načítám...
>

Praha 8 pošle připomínky k Metropolitnímu plánu

  • 26. června 2018,
  • 19:53,
  • PRAHA 8,
  • Natálie Forsterová

Praha 8 jednala napříč politickým spektrem o připomínkách k návrhu Metropolitního plánu. Ty mohou městské části, ale i občané a majitelé pozemků zasílat na magistrát od 27. června.

Reklama

Metropolitní plán, tedy dokument, který má zásadně ovlivnit výstavbu v Praze v následujících desetiletích, je nyní připravený k připomínkování. Vyjádřit se k němu mohou nejen občané, ale také majitelé pozemků a jednotlivé MČ.

"Budeme mít připomínky. Já jsem několikrát svolal tzv. komisi organizační, rsp. komisi, kde byly zastoupeny všechny politické subjekty, které jsou zastoupeny v zastupitelstvu MČ, tzn. všech 8 politických subjektů," řekl Roman Petrus, starosta MČ Praha 8. 

Výsledkem jednání je 32 připomínek, které Praha 8 rozdělila do několika kategorií. Nyní je ale ještě musí schválit zastupitelé MČ.

"Ve chvíli, kdy budou prohlasovány jak tyto 2 bloky, tak všechny další, které tam někdo navrhne, a projdou zastupitelstvem, tak se to zabalí do takového balíčku a pošle se to zpět pořizovateli, tzn. hl. m. Praze," řekl Roman Petrus. 

Někteří politici z Prahy 8 nesouhlasí např. s tím, kudy by měla vést lávka, která má propojit Karlín s Holešovicemi, nebo s plánem na vybudování tramvajové trati do Bohnic. 

"Někteří z nás navrhují, aby tam nejezdily tramvaje a byly tam třeba trolejbusy nebo elektrobusy," řekl Roman Petrus. 

Zatímco někteří obyvatelé Bohnic by tady tramvaje uvítali, jiní se obávají hluku a se zdejší autobusovou dopravou jsou spokojeni. Podle IPR by se první lidé mohli tramvají sem do Bohnic dostat v letech 2025 až 2030, a to pouze v případě, že vše půjde podle plánu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu