• Načítám...
>

Do Ládví zavítal Kinobus

  • 31. července 2018,
  • 19:56,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Kinobus Dopravního podniku už jedenáct let nabízí ty nejlepší české a světové filmy - a to pro Pražany zcela zdarma. Už počtvrté toto pojízdné letní kino dorazilo také do Ládví. A do areálu letního koupaliště přilákalo stovky diváků.

Reklama

Zapojit kabely, postavit lavičky, nafouknout promítací plátno a pak jen čekat, až se setmí. Letní Kinobus pražského DP po roce opět vyjel do ulic metropole.

"Ta myšlenka vznikla už přes 11 lety a cílem DP je nejen lidi vozit každý den za prací a zábavou, ale někdy jim tu zábavu přinést do jejich bydlišť. Proto vznikla tato kampaň," řekl Jan Štojdl, oddělení Marketingu Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Na koupaliště Ládví dorazili už na první promítání více než dvě stovky lidí.

"Kinobus je taková letní záležitost, je to součást kulturního léta Prahy 8, kdy je ten projekt určen pro občany, kteří zůstávají v Praze, nejedou na dovolenou nebo nejsou zrovna na dovolené, na chatách, aby si mohli užít trošku kultury i takhle ve městě během léta," řekla Jana Solomonová, radní MČ Praha 8.

"Spousta lidí chodí a MČ tuto aktivitu podporuje. Vyjednává jí organizačně a samozřejmě i nějakým způsobem finančně podporuje. Máme výborný film Tři billboardy kousek za Ebbingem, což je oscarový film," řekl Michal Fišer, zastupitel MČ Praha 8.

Kinobus není jen zábava, ale pomáhá i charitativním projektům.

"Přispíváme na chlapečka, který se jmenuje Adámek a měl takovou nepříjemnost, v dnešní době se rehabilituje a my přispíváme na ty rehabilitace. Více informací najdou diváci na facebooku Kinobusu DP," řekl Jan Štojdl.

Kinobus se do Prahy 8 ještě vrátí a to sice na konci srpna, když dorazí do Bohnic. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu