• Načítám...
>

Praha 8 informuje o původu názvů ulic

  • 10. srpna 2018,
  • 8:51,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 8 spustila projekt Ulicemi osmičky, který má za cíl umístit dodatkové tabule, které vysvětlují názvy ulic. Radnice umístila zatím pět takových tabulí a jejich počet se bude zvyšovat.

Reklama

Ulice osmičky. Tak se jmenuje projekt radnice Prahy 8, díky kterému se dozvíte, po kom se jmenují ulice v této MČ. 

"Ulice na Praze 8 jsou pojmenované po významných osobnostech, např. v rámci protinacistického odboje. Chtěli jsme lidem připomenout, kde vlastně bydlí, po kom jsou pojmenovaná místa tam, kde žijí," řekl Radomír Nepil, místostarosta MČ Praha 8.

Radnice se nápadem na informační tabule inspirovala v Praze 6, kde obdobný systém už funguje. Obyvatelé MČ Praha 8 tento nápad také vítají. 

"Zatím máme opravdu kladnou odezvu. Někteří lidé tuší, po kom jsou pojmenované ulice, některým to právě připomínáme. Nezaznamenali jsme žádnou negativní reakci," řekl Radomír Nepil.

Názvy ulic v Praze 8 jsou pojmenovány po lidech, kteří se výrazně zapsali do historie našeho města nebo státu. Bohužel je ale příliš lidí dnes nezná, a právě tomu mají být tyto informační tabule nápomocné.

"Je to celá řada osobnostní. Klapkova, Bínova. Jsou to samozřejmě lidé, kteří jsou spojeni zejména s protinacistickým odbojem. K Praze 8 se váže ještě významné místo, což je kobyliská střelnice, kde byla řada těchto lidí popravena, a už právě proto jsou po nich pojmenované okolní ulice," řekl Radomír Nepil. 

Pěti ulicemi to rozhodně nekončí. Radnice plánuje umístění informačních tabulí také do dalších ulic.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu