• Načítám...
>

Praha 8 prověřila bezpečnost v okolí metra Ládví

  • 28. srpna 2018,
  • 13:59,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Podle radnice Prahy 8 kolují na sociálních sítích informace upozorňující na zvýšenou kriminalitu v okolí stanice metra Ládví. Starosta této městské části Roman Petrus se rozhodl tuto situaci prověřit. Ve spolupráci s bezpečnostní komisí ověřili množství kriminálních deliktů v této lokalitě za poslední měsíce. Výsledek však očekávání nepotvrdil.

Reklama

Zhruba před měsícem začala MČ Praha 8 evidovat stížnosti na sociálních sítích týkající se zvýšené kriminality v blízkosti stanice metra Ládví. Lidé hlásili hlavně loupežná přepadení a agresivní útoky. 

"Někteří lidé začali nahlašovat, že zde jsou přepadáváni, že viděli přepadení a podobně. Že radnice nefunguje," řekl Roman Petrus, starosta MČ Praha 8.

Vedení radnice proto oslovilo bezpečnostní komisi, aby zanalyzovala situaci v této lokalitě. 

"My jsme si na základě toho nechali udělat přehled s panem předsedou bezpečností komise od Státní a Městské policie. Zjistili jsme, že buď lidé nenahlašují tu trestnou činnost, nebo že je ta situaci výrazně jiná, než je líčeno na sociálních sítích," řekl Roman Petrus. 

Podle Městské i Státní policie nebyl za poslední 3 měsíce hlášen žádný násilný delikt v této lokalitě. Za čtvrt roku zde strážníci zákona zaznamenali 3 kapesní krádeže a jedno odcizené vozidlo.

"Za celého 3,5 měsíce zde nebyla nahlášena ani jedna loupež, tzn. závažný trestný čin, který v každém případě řeší kriminální služba a který se týká majetku a násilí na osobě," řekl Zdeněk Nagovský, zastupitel MČ Praha 8. 

Starosta Prahy 8 Roman Petrus proto vyzývá všechny účastníky nebo svědky přepadení, aby hlásili tyto incidenty policii. Podle něj je to nejúčinnější cesta k dosáhnutí maximální bezpečnosti v této lokalitě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu