• Načítám...
>

Praha 8 uspořádala koncert pod širým nebem

  • 3. září 2018,
  • 11:57,
  • PRAHA 8,
  • Natálie Forsterová

Open air pro Osmičku. To byl koncert pod širým nebem v areálu Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Uspořádala ho tam MČ Praha 8 ve spolupráci s PKF – Prague Philharmonia. A o hudební zážitky rozhodně nebyla nouze.

Reklama

Areál Psychiatrické nemocnice v Bohnicích ožil hudbou. Konala se tady totiž akce pod názvem Oper air pro Osmičku. 

"Open air pro Osmičku je velký koncert, který pořádá MČ společně s Pražskou komorní filharmonií. Rozhodli jsme se přiblížit právě toto hudební těleso divákům, protože se nám podařilo se domluvit s filharmonií na tom, že bude v KD na Ládví sídlit. Bude tam nejen administrativa, ale celý orchestr tam zkouší," řekla Jana Solomonová, radní MČ Praha 8.

"Posluchači a diváci se mohou těšit jak na Dvořákovy Slovanské tance, tak na Mozartovu předehru k opeře Don Giovanni. Ale uslyší také populární melodie z Pána prstenů, z Pirátů z Karibiku a podobně," řekla Vladimíra Brychová, produkční PKF - Prague Philharmonia. 

Známé filmové melodie ale nebyly jediným lákadlem. Vedení radnice si pro návštěvníky připravilo také doprovodný program.

"Vystoupí i divadlo pro děti, kytarový orchestr. Opravdu se tady mohou občerstvit, dát si nějaké dobroty, mohou si vytvořit ve stánku brože ve tvaru notiček a houslových klíčů, takže všechno se to točí okolo té hudby," řekla Jana Solomonová, radní MČ Praha 8. 

Akce, určená nejen pro milovníky vážné hudby, byla zdarma. V areálu Psychiatrické nemocnice v Bohnicích se konala po dobu celého odpoledne.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu