• Načítám...
>

Praha se zapojí do Evropského týdne mobility

  • 6. září 2018,
  • 18:05,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Od 16. do 22. září proběhne Evropský týden mobility, do kterého se zapojí i hlavní město. Letošní program představí Pražanům nejlepší kombinace způsobů dopravy bez využití osobních automobilů.

Reklama

Letošním tématem Evropského týdne mobility je "Kombinuj a jeď". V rámci tohoto týdne budou organizátoři zájemcům představovat, jak rychle a nejjednodušeji zvládnou trasy skrz naši metropoli. 

"Každý z nás má v průběhu dne různé druhy a důvody pro svou cestu. Může jet nalehko nebo potřebuje něco převážet. Vyráží z domova, z kanceláře do různých míst, což znamená, že nejdůležitější je nabídnout alternativu z té široké škály možností a zejména informovat obyvatele o tom, jaké ty možnosti jsou. Aby, až se budou rozhodovat, jak se budou přepravovat, měli maximum možných informací a rozhodli se správně," řekl Jaroslav Mach, vedoucí oddělení rozvoje dopravy MHMP. 

Program týdne mobility bude pestrý. Mezi nejzajímavější akce patří třeba Den bez bariér, kde si mohou Pražané vyzkoušet, jaké to je cestovat po metropoli s různými formami handicapu. Nebudou chybět ani tradiční výzvy pod názvem Do práce na kole nebo Pěšky do školy. 

"Pro rodiče s dětmi je tam také spousta aktivit. Může to být třeba Den dopravní výchovy nebo to může být vstup do muzea zdarma, případně den otevřených dveří DP," řekla Sylva Švihelová, specialistka rozvoje dopravy MHMP. 

Letos se zapojila i Praha 8. Programem s názvem Den bez aut vyvrcholí v Karlíně v Křižíkově ulici. Návštěvníkům se představí nové ekologické dopravní prostředky. 

"Třeba se tam budou ukazovat elektrokola, různé možnosti, jak se pohybovat po Praze díky nových technologiím. To si myslím, že bude nejvíce zajímat návštěvníky," řekl Roman Petrus, starosta MČ Praha 8. 

Více informací o programu naleznou zájemci na webových stránkách Evropského týdne mobility.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu