• Načítám...
>

V okolí Rokytky vyroste prostor pro relaxaci

  • 18. září 2018,
  • 10:59,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Prostor v okolí Rokytky v pražské Libni se v následujících měsících dočká revitalizace. Nový parčík nabídne místo pro relaxaci a jeho realizace má za úkol také snížení kriminality v těchto místech.

Reklama

Jen pár kroků od Libeňského zámku se v okolí říčky Rokytky nachází malý park, který je velmi zanedbaný a radnice Prahy 8 proto plánuje jeho revitalizaci. Místní obyvatelé se tak ještě letos dočkají nové podoby tohoto parčíku. 

"Celou tu zeleň, která se zde nachází, revitalizovat, oživit. Dojde k vyčištění od nekoncepčně vysázené zeleně a náletových dřevin. Počítáme s vysázením nových stromů, konkrétně jasanů. Poté vybudujeme nové chodníky z kamenné dlažby, přibudou tady dekorativní prvky z kamenných povrchů. Počítáme s novým mobiliářem a kvůli bezpečnosti také s veřejným osvětlením," řekla Marcela Konrádová, tisková mluvčí MČ Praha 8. 

Celý prostor parčíku u Rokytky by měl sloužit pro relaxaci a jedním z důvodu revitalizace je také prevence proti kriminalitě. 

"Samozřejmě je cílem, aby to místo bylo co nejbezpečnější, aby neposkytovalo žádnou možnost pro nepřizpůsobivé osoby, aby se zde zdržovaly. Proto především to veřejné osvětlení. Ale také jsme se rozhodli, že zde nebudou např. vysazené keře, které mají tendenci přerůstat velice rychle," řekla Marcela Konrádová.

Místní obyvatelé nápad radnice vítají, i když většina z nich pochybuje, že by se situace změnila. anketa Revitalizace vyjde radnici přibližně na 3 miliony korun a dokončena by měla být do konce tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu