• Načítám...
>

Nové náměstí u OC Krakov se proměnilo

  • 10. října 2018,
  • 22:00,
  • PRAHA 8,
  • Lenka Castillo

MČ Praha 8 se může pochlubit novým náměstím u OC Krakov v Bohnicích. Nápad, který vznikl asi před třemi lety, se stal skutečností. Prostranství kolem obchodního centra, které se stalo naprosto nevyhovujícím, je nyní zmodernizováno. Lidé se tak zde budou moci už letos společně sejít u vánočního stromu.

Stáhnout video
Reklama

Farmářské trhy, kavárna nebo Czech Point. To vše a více by mělo být součástí nově postaveného náměstí v Bohnicích u OC Krakov. Podle starosty MČ Praha 8 je celé prostranství koncipováno tak, aby bylo možné využívat ho celoročně.

"Na jedné části náměstí máme vodní prvek, na druhé části zase máme prostor, který by měl být vhodný pro vánoční strom. Máme na další části náměstí farmářské trhy, takže to náměstí může být poměrně výrazným způsobem využíváno," řekl Roman Petrus, starosta MČ Praha 8.

Projekt si pochvalují i jeho autoři.

"Pracovalo se nám tady velmi dobře, s dobrou podporou Prahy 8. Urbanistické vztahy, které byly trochu složité, pro nás byly výzvou," řekl Martin Rusina, architekt.

Náměstí počítá i s kulturními akcemi. K tomuto účelu slouží dřevěné schody, které jsou jakousi jeho dominantou a mohou sloužit také jako hlediště. 

"Tam šlo o to propojit funkce těch jednotlivých domů. Kavárnu, hospodu, terasu, sezení, kulturní akce, všechno do jednoho celku," řekl Martin Rusina. 

"Občané měli dostatečné množství příležitostí ovlivnit výslednou podobu toho náměstí tak, jak tady dnes je," řekl Roman Petrus. 

Stavba náměstí vyšla MČ Praha 8 na 30 milionů korun.

"Ta částka byla takto velká. Myslím si ale, že se to určitě vyplatilo," řekl Roman Petrus.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu