• Načítám...
>

Praha 8 bojuje proti holubům

  • 19. října 2018,
  • 12:45,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 8 se potýká se stížnostmi obyvatel, kterým holubi znečišťují zaparkovaná auta. Vedení radnice se proto rozhodlo na přelomu října a listopadu nainstalovat bodce proti holubům na pouliční osvětlení.

Reklama

Praha 8 připravuje nainstalovat na veřejné osvětlení bodce proti holubům. Reaguje tak na stížnosti obyvatel, kterým ptáci znečišťují auta. 

"Díky tomu, že jezdím autem a parkuji, tak jsem samozřejmě musel zaregistrovat to, že všechny ty lampy tady jsou velmi nešťastně nakloněné nad parkující auta. A díky tomu, že tam sedí holubi, zanechávají na těch autech věci, které by tam zanechávat neměli," řekl Roman Petrus, starosta MČ Praha 8. 

S podobným problémem bojuje nejedna obec či městská část umisťováním bodců zejména na budovy. Praha 8 ale jako první bude hroty umisťovat přímo na pouliční osvětlení. 

"Po dlouhých měsících, kdy jsme se snažili získat povolení na to, abychom na ty lampy mohli dát ty bodce, což opravdu trvalo asi rok a půl, než nám to všechny orgány dovolili, tak jsme teď mohli přistoupit k tomu, že je tam na přelomu října a listopadu budeme dávat," řekl Roman Petrus.

I přes to, že radnice chce tímto krokem chránit majitele aut před holubím trusem, názory místních občanů jsou vesměs váhavé. 

anketa

Celá záležitost vyjde MČ Praha 8 pouze na několik desítek tisíc korun. Pokud se bodce na pouličních lampách v Ládví osvědčí, dočkáme se jich možná i na jiných místech Prahy 8. 

"Bere se to sídliště v Ládví jako jakýsi prubířský kámen s tím, že by se mohlo takto navázat i v jiných místech Prahy. Samozřejmě tam, kde je to potřeba. Ne všechny lampy jsou takto nešťastně umístěny," řekl Roman Petrus. 

Na přibližně 130 lampách na Ládví budou bodce nainstalované na přelomu října a listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu