• Načítám...
>

Dušičkový večer se konal na Libeňském zámku

  • 5. listopadu 2018,
  • 21:41,
  • PRAHA 8,
  • Lucie Sinková

Praha 8 opět pro své občany přichystala oblíbenou tradiční akci - Dušičkový večer. Strašidla provedla zámeckými interiéry a děti se za doprovodu pohádkových postav seznámily se zajímavými osudy zámku a jeho okolí. Na nádvoří byly připraveny tvořivé dílny, ohňová show a další atrakce včetně občerstvení.

Reklama

Tady, na nádvoří Libeňského zámku, se už počtvrté konal Dušičkový večer, kde kromě návštěvníků byly i pohádkové bytosti.

"Dušičkový večer na zámku je uspořádaný tak, aby ta strašidla nějak korespondovala s historií zámečku. Samozřejmě jsou ty jejich příběhy trochu vymyšlené, ale najdeme tady třeba vodníka z Rokytky nebo zámeckou paní. Pak tu máme mnicha, který nebyl tak úplně slušný a takový, jaký by jako mnich měl být, takže ten je zase v kapli," řekla Jana Solomonová, radní MČ Praha 8. 

Každou celou hodinu mohli děti i dospělí vidět ohňovou show a nechyběla spousta stánků s dobrotami. 

"Určitě je tady malé občerstvení, mohou si dát nějaký teplý nápoj. Není úplně nejtepleji, takže se zahřát, když stojí ve frontě, mohou si dát nějakou dobrotu. Máme tady samozřejmě také domy dětí a mládeže, takže tady máme připravenou strašidelnou stezku, kde se mohou děti zabavit během toho čekání," řekla Jana Solomonová.

Účastníci akce měli také možnost poznat Libeňský zámek v době, kdy bývá většinou pro veřejnost uzavřen. Netradiční večerní prohlídky byly za doprovodu strašidel a připraveny byly i tvořivé dílny pro nejmenší. Dušičkovou atmosféru na akci dotvořily rozsvícené dýně, které byly vystaveny v okolí zámku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu