• Načítám...
>

Praha 8 má nového starostu i vedení radnice

  • 15. listopadu 2018,
  • 18:01,
  • PRAHA 8,
  • Lenka Castillo

Praha 8 má po složitém jednání starostu. Třiačtyřicetiletého Ondřeje Grose nominovala ODS a byl jediným kandidátem. Na zasedání zastupitelstva jej volilo 25 z 45 přítomných zastupitelů.

Reklama

Dvojka na kandidátce ODS a Svobodných v Praze 8 žije celý život. Vychodil zde základní školu i gymnázium. Do zastupitelstva MČ byl zvolen již pošesté. Jako starosta chce Ondřej Gros především zviditelnit chod radnice. Na kterých položkách ale ušetří konkrétně teprve uvidí.

"Nebudu střílet naslepo, co přesně, kde budeme brát, kde budeme škrtat, skutečně se musím s tím rozpočtem seznámit, mluvit s paní vedoucí odboru ekonomického, jak si vlastně MČ současně ekonomicky stojí," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

V radě MČ bude mít nově zvolený starosta kromě financí na starosti i životní prostředí. Koalici uzavřela ODS a Svobodní, TOP 09 a STAN s Patrioty pro Prahu 8. V opozici tak zůstalo uskupení Osmička žije a Piráti.

"Za mě osobně to není nejšťastnější volba, ale demokraticky byl pan Gros zvolený a co se týče budoucí spolupráce, tak doufám, že spolupracovat budeme," řekla Alice Hamalová, zastupitelka MČ Praha 8.

Zastupitelé Prahy 8 také na prvním povolebním jednání zvolili 3 místostarosty. Vladimíru Ludkovou z vítězné koalice ODS a Svobodní, Jiřího Vítka z Patriotů pro Prahu 8 a Tomáše Tatranského z koalice TOP 09 a STAN.

"Mapování rezerv, které jsou například v činnosti v oblasti sociální práce, bude jedna z priorit a bude to jedna z věcí, na kterou se vrhnu jako první," řekl Tomáš Tatranský, místostarosta MČ Praha 8.

Zvolení byli rovněž 4 radní. Ve vedení MČ usednou Josef Slobodník z ODS, Tomáš Slabihoudek z TOP 09 a STAN, Tomáš Hřebík z koalice TOP 09 a STAN a Michal Švarc z Patriotů pro Prahu 8. Kompetence si budou radní rozdělovat až na svém prvním zasedání. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu