• Načítám...
>

Hokejový zápas pomohl ohroženým dětem

  • 4. února 2019,
  • 19:54,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Na kluzišti v areálu ZŠ Glowackého v Bohnicích se odehrál charitativní hokejový zápas, jehož hlavním cílem byla podpora Fondu ohrožených dětí. Za domácí nastoupil tým Severní vítr Prahy 8 v čele se starostou MČ Ondřejem Grosem. Hostující tým České televize povede šéfkomentátor redakce sportu Robert Záruba. Po charitativním utkání pokračoval program zápasem dětských týmů.

Reklama

Během sobotního dopoledne se na kluzišti v areálu ZŠ Glowackého odehrál netradiční hokejový zápas, jehož cílem bylo podpořit děti, které se dostaly do tíživé sociální situace a jsou umístěny v sociálních zařízeních Klokánek.

"Ten hlavní důvod je charitativní, protože vstupné je dobrovolné a výtěžek půjde na Klokánek. Druhá věc je ta, že my na Praze 8 jsme sportovci a já jsem se trochu nechal donutit a vyzvat, takže povedu tým Severní vítr Prahy 8. Já si myslím, že i pro lidi to bude zábava, že si to užijí," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

Početnému publiku se představil i tým složený ze sportovní redakce České televize pod vedením šéfkomentátora Roberta Záruby.

"Já jsem občas chodil na veřejné bruslení a občas jsem si sem šel v neděli večer zahrát na bohnické Winter Classic. Dnes už to je skoro pojem, takže tak nějak to vzniklo, že jsme si řekli, jestli bychom si sem nepřijeli zahrát. My těch zápasů za rok moc nestíháme, tak dva nebo tři, a toto nám sedlo do termínu, dohodli jsme se na dobrém čase a dnu a díky tomu si tady můžeme zahrát," řekl Robert Záruba, kapitán týmu. 

Komentování hokejového zápasu se ujal bývalý šéf sportovní redakce a moderátor diskuzních pořadů Otakar Černý. Vybrané peníze poputují na zakoupení nového nábytku, který děti nutně potřebují. 

"My momentálně obměňujeme pokoje dětí, protože nábytek je zastaralý a už není úplně funkční, takže bychom chtěli obměnit skříně, dětské psací stoly a také nějaké židle. To by nám velmi pomohlo a z toho bychom měli velmi velkou radost pro naše děti," řekla Veronika Dudová, ředitelka Klokánku. 

Většina dětí, které jsou v současné době umístěny v zařízení Klokánek a potřebují nutně pomoci, jsou ve věku 2 až 7 let. V průměru tady děti stráví 6 měsíců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu