• Načítám...
>

Tříkrálový trh v Ládví pomohl dětem

  • 25. února 2019,
  • 11:20,
  • PRAHA 8,
  • Věra Dušková

Dětské hračky či oblečení si lidé mohli nakoupit na Tříkrálovém trhu v Kulturním domě Ládví. Zároveň tím podpořili dobrou věc - vybrané peníze totiž půjdou na Fond ohrožených dětí.

Reklama

Tříkrálový trh pořádá MČ Praha 8 už od roku 2010.

"Jako první přijdou vybrat organizace, které se starají o nezaopatřené děti, vyberou šatstvo a hračky, následně jsou ještě osloveni s tím, že sem mohou dát kasičku, do které vybíráme peníze od rodičů, kteří si přijdou vybrat oblečení pro své děti," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Princip spočívá v tom, že děti rychle rostou a oblečení je nutné jim kupovat velmi často. Oblečení, ze kterého děti vyrostou, se ale zrovna může hodit těm, které do něho právě dorostly.

"Já sám mám děti různého věku, takže mě napadla tato myšlenka, že by bylo fajn nějakým způsobem tuto věc uchopit, protože na to dítě potřebujete každým rokem minimálně dvě velikosti oblečení a pochopitelně málokdo z nás na to má, kupovat pořád nové a nové oblečení," řekl Michal Švarc.

"Každý rok jsme tady a vybíráme, také rádi přispíváme," řekla Ludmila Pešlová, návštěvnice trhu.

"Chtěl bych rodičům a ostatním, kteří přispěli, velmi poděkovat, protože i po těchto letech se stále zvětšuje množství," řekl Michal Švarc.

"Skutečně před nimi smekám, protože je to neskutečná práce. Jeden čas jsem to pomáhala třídit, takže vím, že to je práce úžasná a je to bezvadné," řekla Ludmila Pešlová.

Oblečení, které nenajde svého zájemce, pak rozhodně v kontejneru nekončí. Převezme ho Diakonie Broumov a předá potřebným. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu