• Načítám...
>

Sídliště Ďáblice řešili zastupitelé Prahy 8

  • 19. března 2019,
  • 14:59,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Sídliště Ďáblice. To bylo jedno z hlavních témat zastupitelstva osmé městské části. Zastupitelé se jednomyslně postavili za obyvatele sídliště a nesouhlasí s novou výstavbou, prodejem pozemků či navyšování pater domů.

Reklama

Transparenty i plamenné projevy. Tak vypadalo zastupitelstvo MČ Praha 8. Dorazili sem totiž obyvatelé Sídliště Ďáblice. Těm se nelíbí, jak stavba výškových budov, které zde plánovala společnost CPI, tak územní studie, kterou zpracovává IPR.

"Je naprosto příšerné, a říkala jsem to už v těch interpelacích, čtyři dvacetipatrové budovy nahradili dvaceti sedmipodlažními. Zaplácli tam všechnu zeleň," řekla Iva Štětovská, obyvatelka Sídliště Ďáblice.
Obyvatelům Sídliště Ďáblice vadí, že se jich na to, jak by si oni sami představovali vzhled sídliště, nikdo neptá.

"Domníváme se, že doposud obyvatelé nebyli dostatečnou měrou zataženi do tvorby návrhu územní studie, proto je to jeden z důvodů, proč ten výsledek takovým způsobem i odmítají," řekla Jana Rozmarová, občanská iniciativa Krásné Kobylisy.

"Ta koncepce v tom stavu, v jakém byla představena, je pro nás vlastně nepřijatelná. Bylo schváleno usnesení, které nějakým způsobem zastřešuje projekty společnosti CPi a dává mantinely ke koncepci, kterou připravil IPR. Celé to usnesení vzniklo na základě spolupráce s občany a spolky," řekl Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8.

Radnice požaduje zachovat počty pater současných budov. Odmítá zahušťování sídliště dalšími domy a nesouhlasí s nahrazením budov občanské vybavenosti domy s jinou funkcí.

"Budeme v přípravném týmu, kde bude IPR, občané, předsedové družstev a MČ, a budeme hledat kompromis. Občané prakticky nechtějí změnu. My, jako město, bychom chtěli nějakou koncepci, která to sídliště ochrání," řekl Jiří Vítek.

Téma Sídliště Ďáblice by se mohlo stát tématem i celopražského zastupitelstva. Na program jednání ho chce zařadit zastupitel Prahy 8 a hlavního města - Radomír Nepil.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu