• Načítám...
>

Praha 8 pořádá Nordic walking pro veřejnost

  • 25. března 2019,
  • 15:06,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

V Praze 8 mohli zájemci procvičit celé tělo. Městská část totiž organizuje pravidelné kurzy Nordic walking. V rámci těch se lidé projdou na vzduchu a naučí se jak tento sport správně provozovat.

Reklama

Pondělí 9:00, Vozovna Kobylisy. První skupina kurzistů si půjčuje hole. Lektorka je ještě každému upraví do ideální délky a může se vyrazit na procházku ve stylu Nordic walking do Ďáblického háje.

"Nordic walking se dá jít tak, abyste šli pro zdraví, tedy na srdce, dýchání, zlepšení koordinace těla. To není až tak o rychlosti, je to o správném dávání nohou před sebe, za sebe, v souladu s rukama. Pak můžete jít režimu aerobním, což znamená tvarování postavy, spalování tuku. Také můžete jít anaerobním způsobem, mít to jako sportovní trénink, tam přidáváte rychlost a složitější terén," řekla Gábina Křečková, lektorka Nordic walking.

Aby byl výsledek této speciální chůze ideální, je třeba mít správné vybavení a dbát na to, aby člověk našlapoval správně. Lidé totiž nejčastěji chybují právě ve stylu chůze.

"Platí pravidlo, že jde pravá ruka a levá noha, levá ruka a pravá noha. Ty ruce i nohy se střídají tak, jako když jdete při chůzi. V souladu s tím musí být rukavička té hole připevněná k rukojeti. Účel je ten, aby člověk, který s nimi jde, zároveň tu rukavičku navlékl na ruku a ta mu zůstala v té holi," řekla Gábina Křečková.

Kurzy pro zájemce pořádá MČ Praha 8. Organizátoři připomínají, že je dobré předem potvrdit svou účast. Počet holí je totiž omezen. Maximální počet v jedné skupině je 10 lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu