• Načítám...
>

Festival jídla zaplnil Invalidovnu

  • 8. dubna 2019,
  • 11:58,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Pražská Invalidovna se po zimní pauze otevřela veřejnosti. Její nádvoří a přilehlý park patřily Garden Food Festivalu. Ten nabídl speciality národních kuchyní, regionální potraviny i farmářské produkty.

Reklama

Garden Food Festival otevřel brány karlínské Invalidovny. A tisícům návštěvníků nabídl stovky nejrozmanitějších pokrmů.

"Já jsem rozhodně rád, že se v Invalidovně, po dlouhých letech, kdy ji mohli místní i přespolní návštěvníci vidět jen zvenku, konečně něco děje. Já vím, že je to památka. Ale i památky mají sloužit lidem a toto je perfektní příležitost, jak mohou a mají sloužit," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Návštěvníci festivalu si mohli pochutnat na slaném nebo sladkém, exotických pokrmech i české klasice. A nechyběla třeba i nabídka pro vegetariány.

anketa

Na hlavní scéně nechyběla ani kuchařská show. Jednou z hvězd byl i známý šéfkuchař Jan Punčochář a přímo na jevišti si s tímto skvělým kuchařem zavařil i starosta Prahy 8.

"Samozřejmě jsem byl nervózní. Vždy, když jste na pódiu s někým, kdo tu svou práci umí opravdu perfektně a vy jste ten laik, je to trochu těžké. Ale myslím, že jsme s panem Punčochářem vytvořili zdatný tandem a to jídlo se mu opravdu povedlo," řekl Ondřej Gros.

MČ Praha 8 by byla ráda, kdyby podobných akcí, jako je Garden Food Festival, bylo v prostorách Invalidovny pořádáno co možná nejvíce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu