• Načítám...
>

Praha 9 zve na květnové a červnové akce

  • 9. května 2019,
  • 7:52,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

Rekonstrukce bitev, dětská odpoledne plná her a soutěží, divadlo nebo osvětové akce pro celou rodinu. Na to vše se mohou těšit občané i návštěvníci Prahy 9, která už tradičně chystá řadu zajímavých kulturních akcí. Jaké to jsou se podívejte v následující reportáži.

Reklama

Radnice Prahy 9 každoročně pořádá zábavné ale i kulturně vzdělávací akce pro veřejnost. Třeba 25. května se můžete těšit na bitvu o pivovar, která se uskuteční v rámci oslav Pražského povstání.

"Máme 2 scénky. Jedna začíná ve 14:00, kde návštěvníci uvidí německou armádu, maďarskou královskou armádu, která posléze přejde k povstalcům, povstalce, vlasovce a sovětskou armádu, která to všechno zakončí. Pak bude ještě jedná ukázka, ta bude ve večerních hodinách kolem 18:00," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Akce nabídne také třeba výstavu dobových zbraní, uniforem, vojenské techniky nebo dětskou střelnici. Celý program začne v 10:00 a skončí v 18:00. Rovnou 2 akce pak přinese předposlední květnoví odpoledne. Tradiční Den dětí v parku Podviní nabídne třeba ukázky zbroje, šermířská vystoupení Keltů nebo soutěžní arénu. A nejen to.

"Jarmareční představení Matylda, Divadlo v pytli, bludiště, spousta pohádek, zábavy, soutěží pro děti," řekl Adam Vážanský.

Pro ty starší pak ve stejný den radnice chystá 25. ročník festivalu alternativní hudby Prosecké máje.

"To je opět dlouholetá akce 30. května v Pavaně, což je zařízení městské části Praha 9 v ulici U Prosecké školy. Představují se amatérské hudební soubory. Vystoupí např. Viktor Chadima se svým bandem," řekl Adam Vážanský.

Na pódiu se objeví také např. legendární uskupení Původní Bureš nebo podzemní orchestr BBP. O pět dní později si na své přijdou také příznivci divadla.

"4. června v Divadle Gong náš amatérský divadelní soubor Post Scriptum oslaví 150. představení. Bude to premiérou autorské hry Cyril. Jedná se o dlouhodobý umělecký soubor, který tady působí už od 80. let v MČ Praha 9 a je velice úspěšný," řekl Adam Vážanský.

První červnový čtvrtek se pak veřejnost může těšit na tradiční akci Mikroklima. Ta se zaměřuje na ekologii.

"Představí se tam i BESIP, představí se tam práce jízdní policie, jsou tam různá stanoviště, kde se představuje to, jak se třídí odpad v Praze," řekl Jan Poupě, radní MČ Praha 9.

Chybět nebudou ani policejní psovodi, představení dravých ptáků nebo třeba simulátor nárazu. Bližší informace o všech plánovaných akcích najdete na webu MČ Praha 9.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu