• Načítám...
>

V Parku Podviní byl připraven Dětský den

  • 31. května 2019,
  • 15:40,
  • PRAHA 9,
  • David Wilczek

Praha 9 tradičně uspořádala v Parku Podviní Dětský den. Tentokrát se mohli malí i velcí návštěvníci seznámit s Kelty. Ti jim ukázali zbroj či šermířské vystoupení. Kromě toho děti plnily úkoly, za které pak dostaly odměny.

Reklama

"Keltové jdou na draka" bylo téma dětského dne, který připravila radnice Prahy 9 v Parku Podviní. Pro malé i velké návštěvníky byly připraveny hry a úkoly, na kterých si mohli ověřit své dovednosti.

"Dnes je to všechno v pohybu, děti plní různé soutěže v parku. Já si myslím, že je to taková tradice. Když jsem byl dítě, měl jsem to taky hrozně rád - dopravní hřiště, soutěže, koloběžky, hody tehdejším gumovým granátem a podobně. Prostě to k tomu patří a patří to sem do parku," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

anketa

Tento den si nenechaly ujít ani děti z neziskové organizace Smíšek, které neměly takové štěstí, aby přišly se svými rodiči.

"Není to každodenní záležitost. Tyto akce se jim snažíme přidávat k běžnému rámcově vzdělávacímu programu, protože mnoho rodin na to vůbec nemá. Některým maminkám nezůstává pořádně ani na jídlo, natož aby mohly s dětmi někam jít. Takže jsme rádi, když můžeme jít na různé výstavy nebo jakékoliv akce, které jim rozšíří ten program a něco jim přiblíží," řekla Vladislava Táčnerová, ředitelka organizace Smíšek.

Tuto příležitost využili někteří lidé k projevení solidarity a rozhodli se pomoci dětem, které pocházejí ze sociálně slabých či neúplných rodin.

"Máme Den dětí, tak jsem se rozhodl tady paní ředitelce občanského sdružení Smíšek poskytnout pro děti tyto knížky. Ale vzhledem k tomu, že nejen knihou je živ člověk, tak jsme se rozhodli také přispět částkou ve výši 10 tisíc korun," řekl Michal Suchánek, soudní exekutor Prahy 9.

Organizátoři akce mohou být naprosto spokojeni. Podařilo se jim to nejcennější. Vykouzlit na dětských tvářích úsměvy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu