• Načítám...
>

Dialyzační středisko v Praze 9 slaví kulaté výročí

  • 5. června 2019,
  • 12:57,
  • PRAHA 9,
  • Lucie Sinková

Dialyzační středisko v Praze 9 funguje už 10 let. Otevřeno bylo 27. června 2009 s cílem vyjít vstříc potřebám a přáním pacientů s chronickým selháním ledvin. Díky zázemí předního poskytovatele dialyzační péče v České republice mají vysočanští pacienti k dispozici nejmodernější technologie a vysoký komfort.

Reklama

Dialyzační středisko Fresenius NephroCare v prostorách Polikliniky Vysočany v Praze 9 slaví kulaté výročí. Už 10 let se zde mohou pacienti léčit s chronickým onemocněním ledvin.

"Historie této polikliniky není úplně nejrůžovější. Já si pamatuji, že se mi sem moc nelíbilo chodit. Teď jsem tady byl nedávno na jiném pracovišti a byl jsem velice překvapen, že je to tady krásné. Jsem rád, že je tu i toto pracoviště, protože občané Prahy 9 to mají blízko, nemusí jezdit s těmito komplikovanými zákroky nikam daleko," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

"Na nefrologické ambulanci se staráme o pacienty se všemi stádii onemocnění ledvin a zejména připravujeme pacienty k dialýze, k transplantaci. Pacient přijde, zvážíme ho, změříme tlak, já mu doporučím další léčbu, případně další vyšetření a tak spolu spolupracujeme. Většinou nám pacienti zůstávají a kontrolujeme je pravidelně," řekla Petra Ronová, primářka.

"Mám cukrovku, takže mám poškozené ledviny. Personál je výborný, dali mi možnost peritoneální dialýzu mít doma, takže sem nemusím dojíždět. Je to úplně úžasné," řekla Dana Frisová, pacientka.

Pacienti mají k dispozici nejmodernější technologie a vysoký komfort. Mohou sledovat televizi, využít wi-fi připojení k internetu a k dispozici je také dietní a psychologické poradenství.

"Mohou využívat pomoc psycholožky, která se specializuje na nemocné na náhradě funkce ledvin. Dále máme dietní poradkyni, která přesně pacientům poradí jak se stravovat v případě dialýzy, případně diabetu a dalších onemocnění, kterými trpí," řekla Petra Ronová.

Personál dialyzačního střediska se stará o více než 7 desítek pacientů a zhruba o tisíc nemocných v ambulancích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu