• Načítám...
>

Na Proseku se konal 13. ročník Mikroklima

  • 6. června 2019,
  • 17:13,
  • PRAHA 9,
  • David Wilczek

Reklama

Ekologicko-výchovná akce s názvem Mikroklima byla připravena už potřinácté v Parku Přátelství. O tuto událost, která je hlavně zaměřena na ochranu životního prostřední, je ze strany veřejnosti stále větší zájem.

"Každý ročník se to zvyšuje počet návštěvníků tím, že to je dopoledne pro ty mateřské a základní školy, tak si to školy oblíbily a chodí sem. Odpoledne už si to oblíbili rodiče a berou to jako standardní věc," řekl Jan Poupě, radní MČ Praha 9.

Organizátoři připravili desítky stanovišť, u kterých si malí i velcí návštěvníci mohli pomocí ukázek a her ověřit své znalosti.

anketa

Děti se např. dozvěděly co vše ovlivňuje naše životní prostředí a klima, jak důležitá je ve městě zeleň nebo jak správně třídit odpad.

anketa

Kromě toho si mohli přítomní na vlastní kůži vyzkoušet simulátor nárazu nebo situaci, kdy se automobil při nehodě přetočí na stranu.

anketa

Nechyběly ani praktické ukázky Městské či Státní policie. Návštěvníci mohli vidět třeba zinscenované zadržení agresivního pachatele za pomoci čtyřnohých kolegů. Před zvědavým a nadšeným publikem předvedla své dovednosti i jednotka jízdní policie. Zároveň ukázala jak probíhá výcvik těchto koní při zdolávání různých překážek. Ve volné chvíli si mohly děti vytvořit praktický dárek ve tvořivých dílničkách a odnést si ho domů jako vzpomínku na tento den.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu