• Načítám...
>

V Praze 9 byl otevřen nový parkovací dům

  • 19. června 2019,
  • 17:15,
  • PRAHA 9,
  • Natálie Forsterová

V Praze 9 byl slavnostně otevřen nový parkovací dům. Nachází na Proseku a lidem nabízí celkem 378 stání. Stavba vyšla celkem na 110 milionů korun.

Reklama

378 nových parkovacích míst vzniklo na Proseku, kde byl slavnostně otevřen nový parkovací dům.

"Protože jsme nacházíme v centru Proseku, kde ten problém s parkováním je největší. A jediný volný prostor, který byl, byl právě pozemek za Billou. Takže jsme v první fázi museli pozemek získat, ve druhé fázi připravit projekt a ve třetí fázi připravit projekt k realizaci. Takže tak to vzniklo a mělo by to této části Proseku konečně odlehčit," řekl Tomáš Portlík, místostarosta MČ Praha 9.

anketa

"Zhruba něco přes 250 míst bude pro rezidenty s tím, že ti, kteří jsou z Prahy 9, budou mít slevu. Lidé mimo Prahu 9 budou mít cenu vyšší. Z toho zhruba přes 100 parkovacích míst je obchodního domu Billa, protože to byla podmínka, zachování právě počtu těch parkovacích míst pro zákazníky," řekl Tomáš Portlík.

Kromě rezidentů a návštěvníků přilehlého obchodního domu, pro které je vyhrazeno parkování v přízemí, jsou v parkovacím domě také další stání. A to pro motocyklisty.

"Má to 4 nadzemní podlaží. Pokud se ale podíváte pozorně, je to zhruba stejně veliké jako obchodní dům Billa vedle, protože jsme se snažili ta podlaží dělat tak, abychom co nejméně zvedli ten parkovací dům, aby to nerušilo ten park," řekl Tomáš Portlík.

Výstavbou parkovacího domu neubyla v Praze 9 žádná zelená plocha. Vznikl totiž na ploše původního parkoviště pro osobní auta. Stavba nového parkovacího domu tady na Proseku začala minulý rok v květnu a celkem vyšla na 110 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu