• Načítám...
>

Praha 9 otevřela část nového parku Zahrádky

  • 28. června 2019,
  • 21:20,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

V Praze 9 slavnostně otevřeli část nového parku Zahrádky. Prostor, který dříve sloužil zahrádkářské kolonii, teď nabídne lidem mnoho způsobů na trávení volného času.

Reklama

Na klidné hladině rybníčku pluje lodička. Její ovládání na dálku si přišel vyzkoušet místostarosta Prahy 9 Tomáš Portlík. Není to ale pouhá kratochvíle. Rybník je totiž součástí nového parku Zahrádky, jehož část přišlo vedení radnice slavnostně otevřít lidem.

"To je bývalá zahrádkářská kolonie. Rozhodli jsme se před mnoha lety, že z ní uděláme park. Trvalo to dlouhá léta, dlouhá léta jsme se domlouvali i s městem. Nakonec se vše podařilo a dnes jsme v podstatě téměř před otevřením, protože budou otevřeny ty první části parku Zahrádky," řekl Tomáš Portlík, místostarosta MČ Praha 9.

"Jsou tady vodní prvky, přítok Rokytky, je tady jakýsi menší amfiteátr, kde by mohly být třeba koncerty nebo nějaké divadelní pohádky pro děti a park k oddechu," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Na slavnostním otevření byla připravena také stanoviště s doprovodným programem pro děti a rodiče. Zájemci, a to i ti nejmenší, si tady mohli vyzkoušet zacvičit crossfit pod vedením zkušené instruktorky.

"Je to kombinace atletiky, gymnastiky, vzpírání, všeobecné zdatnosti, plavání jezdění na kole. Je to v podstatě novodobý sokol, akorát obohacený o spoustu dalších disciplín," řekla Soňa Karásková, crossfit atletka.

U jednoho ze stánků měly děti poznat různé druhy bylin. 

"Máme tady 5 bylinek a stačí, když uhádnou 2 z 5," řekla Adéla Mrázková, spoluorganizátorka doprovodného programu.

"A co za to dostanou?"

"Když v závěru přijdou ke kolegyni, získají tam různé ceny v hodnotě balonku, magnetky a podobně," řekla Adéla Mrázková.

Areál parku ještě není ve finální podobě. MČ ještě bude postupně dotvářet přilehlá prostranství o další vodní prvky a hrací prvky pro děti. Základní část parku si vyžádala 50 milionů korun. Dalších 15 až 20 ještě bude Praha 9 do prostoru investovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu