• Načítám...
>

MŠ U Vysočanského pivovaru se rozšiřuje

  • 27. července 2019,
  • 17:35,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

Mateřská škola U Vysočanského pivovaru se ještě rozšíří. Během prázdnin probíhají práce na výstavbě nového pavilonu, který nabídne dvě podlaží s třídami pro více než 50 dětí. Praha 9 tak reaguje na potřeby místních obyvatel, kteří potřebují své děti umístit do školky.

Reklama

Největší MŠ v Praze a okolí, U Vysočanského pivovaru, se ještě rozšiřuje. Právě tam probíhají práce na výstavbě dalšího pavilonu, který nabídne prostory pro dalších více jak 50 dětí.

"V tuto chvíli se za námi buduje dvoupodlažní pavilon se dvěma samostatnými třídami, každá pro 26 dětí, včetně příslušenství, tedy sociálního zázemí, zázemí pro hračky a pro učitele. Ostatní věci, které jsou potřebné k provozu, tedy kuchyně, jídelna a tak dále, bude zajištěno ve stávajícím areálu," řekl Zdeněk Davídek, radní MČ Praha 9.

MČ tak reaguje na potřeby nově přistěhovaných obyvatel, kteří potřebují své děti umístit do mateřinek v blízkosti svého bydliště. Zároveň už probíhá příprava na výstavbu nové ZŠ. Ta bude sloužit dětem rodičů, kteří se stěhují do bytových jednotek kolem ulice Kolbenova a Poděbradská.

"Musíme, asi jako dnes všechny radnice, reagovat na tu populační křivku, která nám stoupá. A proto, že MČ Praha 9 je lokalita, která se nejvíce rozvíjí, tak samozřejmě musíme rozšiřovat kapacity jak mateřských, tak základních škol. V tuto chvíli jsme před projektem ZŠ U Elektry. Je to základní škola a mateřská škola, podle potřeby," řekl Marek Doležal, místostarosta MČ Praha 9.

Výstavba MŠ U Vysočanského pivovaru by měla být dokončena zhruba do konce listopadu letošního roku. I s vybavením by měla stát kolem 22 milionů korun. Největší mateřinka v Praze se ale ještě bude znovu rozšiřovat o další pavilon. V budoucnu tak bude moci přijmout dalších 50 dětí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu