• Načítám...
>

Praha představila poprvé Ligu mistrů ve futsalu

  • 15. října 2019,
  • 17:50,
  • PRAHA 9,
  • Žaneta Filípková

Praha hostila poprvé ve své sportovní historii Ligu mistrů ve futsalu. Organizaci zaštiťovala domácí Sparta a městská část Praha 9. V UNYP Areně na Podvinném mlýně se tak mohly odehrát ve třech hracích dnech napínavé zápasy, ve kterých se proti sobě utkaly čtyři týmy.

Reklama

Futsalová Liga mistrů poprvé zamířila do Prahy a fanoušci se tak dočkali velkého sportovního svátku. V UNYP Areně na Podvinném mlýně změřily síly týmy Rumunska, Malty, Polska a samozřejmě domácí Sparty. 

"Jde samozřejmě o soutěž, kde hrají 4 hráči v poli, brankář. Sami si určitě všimnete, že se jedná o velmi dynamický sport," řekl Jan Mikulka, organizátor.

UEFA udělila pořadatelství v roce 2019 právě Spartě.

"Je to v podstatě první akce tohoto druhu v Praze, protože Champions League ve futsalu ještě v Praze nebyla, jelikož posledních několik ročníků stále vyhrávala Chrudim. Letos se to povedlo nám. Jsme moc rádi, že jsme dostali tu důvěru od UEFA a můžeme tuto akci pořádat tady u nás v Praze," řekl Jaromír Blažek, marketingový ředitel AC Sparta Praha Futsal.

Realizace prestižní soutěže nebyla jednoduchá. Organizátoři čelili náročným požadavkům. Ale podmínky splnili bez problémů.

"Přísné požadavky co se týká haly, počtu diváků a celkově organizace, zázemí haly. Ale potom, když všechno viděli, jak je hala vybavená a celkově se záštitou MČ Praha 9, tak nám to bylo přiděleno," řekl Ago Simitči, ředitel AC Sparta Praha Futsal.

Diváci byli s kvalitou zápasů spokojeni a a fandění si náležitě užili.

anketa

"MČ Praha 9 dlouhodobě podporuje veškeré sporty v Praze 9 finančními prostředky. A to zejména na mládež. Tady jsme se pokusili dostat sem děti ze základních škol, aby si to mohly vyzkoušet a podívat se, jak hrají profesionálové a třeba se k tomu sportu přiblížit," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Zájem o halovou obdobu fotbalu v ČR stále stoupá. Proto se budou snažit pořadatelé letošního 1. ročníku Ligy mistrů o to, aby se vrátila do našeho hlavního města i příští rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu