• Načítám...
>

Park Zahrádky v Praze 9 se promění

  • 24. října 2019,
  • 12:50,
  • PRAHA 9,
  • Natálie Forsterová

Park Zahrádky v Praze 9 si za krátkou dobu své existence získal řadu příznivců. Má být průchozí od Poděbradské ulice až na Kolbenovu. V současné chvíli probíhají práce na budování této spojnice. Hotovo by mělo být do konce letošního roku.

Reklama

Dříve pouze neudržovaná plocha po zahrádkářské kolonii. Dnes zeleň na kterou jsou obyvatelé Prahy 9 hrdí. To je Park Zahrádky v Praze 9, který aktuálně prochází dalšími změnami.

„Největší ze změn je propojení na stanici metra Kolbenova. Bude zpřístupněna cesta pro kočárky, kola, pro pěší a konečně obyvatelé Dvorů, Zahrádek a dalších částí Vysočin půjdou přímou cestou na metro právě přes park Zahrádky. Cesta za mnou bude vypadat tak, že tam bude serpentina pro kočárky a cyklisty, protože svah je prudký. Druhá část bude přímé schodiště rovnou na stanici metra Kolbenova nebo když se bude chtít někdo jen tak projít, " vysvětli Tomáš Portlík, místostarosta MČ Praha 9.

Park Zahrádky se rozléhá na ploše velké více než 2,5 hektaru a oficiálně byl otevřen v červnu letošního roku. Kromě pejskařů a seniorů si ho oblíbili také maminky s dětmi. 

Tomuto hradu s herními prvky se říká vysočanské Miraculum. V rámci revitalizace parku Zahrádky se herní zóna pro děti ještě více rozšíří.

"Na Praze 9 máme obecně spoustu hřišť a nyní jsme se zaměřili na to kvalitní, aby se dětem zvedl adrenalin a zároveň se nezvedl rodičům. Hrad je spíš pro starší děti, pro mladší budou opičí stezky i s překážkami v podobném duchu jako je v Milovicích, aby si dítě našlo to své oblíbené v jakémkoliv věku, " doplnil Tomáš Portlík.

A herní prvky nebudou poslední novinkou. MČ Praha 9 tady v současné době v rámci dokončení parku buduje také novou lávku přes Rokytku u ragbyového hřiště.

"Lávka propojuje přístup k hřišti a dá se tam jít po cestě dál do Vysočan ke školce. Je tu odjakživa, nikdo nevěděl čí je, nebyla nikde pořádně zapsaná. Pohyb je tam velký jenom na ragby jde 160 dětí plus dospělí, jsou tam zápasy, pejskaři takže se to bude hodit. Nyní se to musí obcházet po novém mostě. Věřím, že v lednu už bude hotovo, " řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Výstavbu parku Zahrádky financuje hlavní město a vynaložené náklady doposud přesáhly 50 milionů korun. Hotovo by mělo být do konce letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu