• Načítám...
>

Praha 9 ocenila ragbisty

  • 2. prosince 2019,
  • 23:06,
  • PRAHA 9,
  • Žaneta Filípková

Vedení Prahy 9 ocenilo své úspěšné ragbisty za jejich výkony. Sportovci osobně převzali od místostarosty vyznamenání jako poděkování za vynikající zakončení sezóny. Stali se totiž letos nejlepším týmem v České republice, když porazili družstvo Tatra Smíchov.

Reklama

V obřadní síni vysočanské radnice proběhlo slavnostní předávání pamětních listů. Za skvělé sportovní výsledky je dostali členové ragby klubu Sparta Praha. Ti získali titul mistra ČR 2019.

"Ragbisté Sparta Praha vyhráli nejvyšší soutěž ČR v ragby, takže samozřejmě jako klub z Prahy 9 si zaslouží ocenit," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Ve finále ligové soutěže ragbisté Sparty zdolali obhájce prvenství Tatru Smíchov poměrem 40 : 3. A tím prošli celou ligou bez porážky.

"Já se svými zkušenostmi, které jsem nabral nebo nějak získal ve Francii, jsem se snažil přenést nějaký projekt, který jsem měl v hlavě, do Sparty, trochu ho adaptovat na místní podmínky. A myslím, že to přineslo ovoce, jak bylo vidět v posledním finálovém zápase, kde jsme vyhráli bez obdržené pětky, takže asi tak," řekl Ondřej Kutil, hlavní trenér RC Sparta Praha.

Na jejich vítězství má nemalý díl i MČ Praha 9, která se snaží tým podporovat.

"Spolupráce s MČ Praha 9 funguje nadmíru dobře. Tento rok jsme dostavěli umělou plochu, na které můžeme trénovat celoročně. Dále Praha 9 nám teď zajišťuje nové zázemí pro náš klub a celkově pomáhá i s rozvojem mládeže a podobně," řekl Petr Okleštěk, manažer RC Sparta Praha.

To ale není vše, co dělá pro to, aby hráči mohli trénovat v lepších podmínkách.

"Jednak působí v areálu, který je ve svěřeném majetku MČ Praha 9. Snažíme se to vylepšit. Letos tam ještě zkusíme udělat nějaké zázemí, aby se mohli převlékat i venku, takovou letní tréninkovou šatnu. A samozřejmě podporujeme mládež formou našich dotací," řekl Adam Vážanský.

Začít s ragby je možné kdykoliv. Stačí se jen přihlásit do nejbližšího klubu podle bydliště.

"A pak záleží na poctivosti v tréninku a samozřejmě i poctivosti těch trenérů. A myslím si, že tak, jak se ragby u nás vyvíjí, je to na dobré cestě," řekl Miloš Sluše, prezident RC Sparta Praha.

Ragby je kolektivní hra, kdy proti sobě hrají 2 týmy s cílem dostat míč do protihráčova brankoviště a položit ho na zem. Ve světě se těší velké oblibě. U nás si pozvolna a jistě získává své fanoušky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu