• Načítám...
>

Praha 9 plánuje velké investice do škol a zeleně

  • 10. prosince 2019,
  • 19:08,
  • PRAHA 9,
  • David Wilczek

Praha 9 plánuje v roce 2020 investovat peníze hlavně do škol a rozvoje zeleně. Mezi největší projekty bude patřit výstavba nové základní a mateřské školy U Elektry nebo prodloužení parku Přátelství na Proseku.

Reklama

V posledních letech na území Prahy 9 vzrostla výstavba bytů a tím i počet obyvatel. Tento trend by měl pokračovat i v dalších letech. Vzhledem k tomuto faktu plánuje radnice této MČ investovat peníze zejména do školství.

"Praha 9 zažívá nebývalý rozvoj, protože díky brownfieldům, které zde stojí, zažíváme i velkou výstavbu. A v souvislosti s výstavbou je samozřejmě potřeba rozšiřovat kapacity do škol, což není nikterak jednoduchá záležitost ani z hlediska stavebního povolení a řízení," řekl Tomáš Portlík, zastupitel hl. m. Prahy.

Mezi největší projekty bude patřit výstavba nové základní a mateřské školy U Elektry, která by měla být dokončena nejpozději do konce roku 2022. Výstavba zařízení za necelých 400 milionů korun nabídne 18 tříd pro žáky 1. a 2. stupně a 4 třídy pro předškoláky.

"Je to největší projekt v oblasti školství v Praze od revoluce, protože žádná MČ nepostavila kompletní základní školu na zelené louce. My jsme připraveni postavit tuto ZŠ, která, pevně doufám, bude otevřena zhruba za 2 roky," řekl Zdeněk Davídek, radní MČ Praha 9.

Důležitým projektem bude také zahájení výstavby nového pavilonu školy v ulici Na Balabence. K navýšení kapacity dojde i tím, že bude přestavěna současná tělocvična, kde vznikne 6 nových učeben. Celkově tak přibude 180 míst. 

"Nyní budujeme spojovací krček. Následně bychom měli zhruba v létě zahájit výstavbu nové tělocvičny a haly. A v příštím roce z té stávající tělocvičny vybudovat 6 tříd tak, aby od září dalšího roku, tedy od září 2021, byly plně k dispozici," řekl Zdeněk Davídek.

Praha 9 plánuje v příštím roce investovat i do rozvoje zeleně. Obyvatelé této MČ určitě ocení dokončení parku Zahrádky a zároveň prodloužení parku Přátelství až ke stanici metra Střížkov s tím, že celková investice by se měla pohybovat mezi 40 až 50 miliony korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu