• Načítám...
>

V Praze 9 se rozlévala rybí polévka

  • 20. prosince 2019,
  • 11:39,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Tradiční pokrm při štědrovečerní večeři, rybí polévku, si mohli vychutnat všichni, kteří přišli do Vysočan na náměstí OSN. Zástupci Městské části Praha 9 tu rozlévali jak rybí polévku, tak i další dobroty a pochutiny. A vánoční atmosféru dotvářel i hudební doprovod

Reklama

Náměstí OSN v Praze 9 provoněla tradiční rybí polévka. Servírovala se společně s dalšími dobrotami a naběraček se chopili zástupci vedení MČ Praha 9.

"Tradičně jako každý rok rybí polévka. Ne každý má rád ryby, takže máme i drůbeží polévku. Trochu jsme se báli zimy, takže máme svařák na zahřátí a k tomu samozřejmě Miloš Wichterle, náš oblíbený harmonikář, abychom se naladili na tu správnou vánoční atmosféru," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Fronta na rybí polévku byla skoro nekonečná a lidé přišli nejen z MČ Praha 9, ale snad z celé Prahy.

"Je to rok od roku lepší, takže jsme samozřejmě rádi, že lidé už to znají, že to začíná být tradice, a že se lidé vracejí, protože je tady dobrá polévka," řekl Marek Doležal, místostarosta MČ Praha 9.

Jak jsme se sami přesvědčili, rybí a kuřecí polévka nebo svařené víno chutnalo všem.

anketa

A tak jsme se museli zeptat přímo pana kuchaře na to, v čem je jeho rybí polévka tak výjimečná, že všem chutná.

"Je to klasická rybí polévka, tedy uvařené hlavy a přidali jsme do toho tresku a potom ještě filety mahi mahi. A jinak na tom není nic zvláštního," řekl Jan Kučera, kuchař.

I když počasí připomínalo spíše září, atmosféra byla ryze vánoční a svoje chuťové buňky uspokojily stovky labužníků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu