• Načítám...
>

Dětské skupiny na Proseku nabízí novinky

  • 13. ledna 2020,
  • 21:31,
  • PRAHA 9,
  • Lenka Castillo

Dětské skupiny Prosek v MČ Praha 9 již čtyři roky pečují o děti ve věku od jednoho do tří let. Personál pro ně nedávno připravil několik novinek. Jednou z nich je pedagogická pracovnice, díky níž je možné věnovat se dětem individuálně.

Reklama

Dětské skupiny v Českolipské ulici jsou součástí sociálních služeb MČ Praha 9 a podporují je i evropské sociální fondy. Fungují už od roku 2016 a jsou určené pro děti roční, dvouleté a tříleté. Kromě běžného programu, který pracovníci v sociálních službách i odborníci zde pro ratolesti pravidelně připravují, nabízí tento komplex na pražském Proseku i několik novinek.

"Zavedli jsme společné aktivity pro rodiče s dětmi, děláme velikonoční dílnu v odpoledních hodinách a vánoční dílnu. Přibližně jednou ročně na větších odděleních personál dělá pohádkové spaní, děti tady mohou v poslední den školního roku přespat na oddělení do druhého dne a rodiče si je ráno vyzvednou," řekla Martina Vlachová, vedoucí sestra dětských skupin.

Nově se o ně stará pedagogická pracovnice, která pomáhá v individuálních případech vedení dětí, např. při logopedii.

"Moje práce se zaměřuje na individuální přístup k dětem tak, aby všichni mohli dosáhnout nějakého vývoje. Zabýváme se třeba logopedií nebo dětmi se zvláštnostmi různých typů," řekla Michaela Zikmundová, pedagožka dětských skupin.

Všechny děti, které sem přijdou, mají nejdříve čas na adaptaci. Trávit čas tu mohou od pondělí do čtvrtka vždy od 7:00 do 18:00. V pátek zde provoz končí v 17:00.

"Veškerý personál v našem zařízení skýtá počet 12 zaměstnanců. Z toho na každé dětské skupině je jeden pracovník v sociálních službách - pomocnice a dva pracovníci v sociálních službách v přímé péči u dětí," řekla Martina Vlachová.

"Od rodičů, kteří sem k nám dají své dítě, se potom velmi často dozvídáme to, že náš přístup, naše péče, je velmi dobrá, velmi kvalitní. A rodiče potom nechtějí využívat jiná zařízení," řekla Michaela Žáčková, ředitelka Sociální služby Praha 9, z.ú.

Cílem je totiž podpora individuality a rozvoj dětí. 

"Děti určitě chtějí spolupracovat. Jsou tak přiměřeně akční, aktivní, jsou krásně vychované, umí sdílet ten kolektiv a moc se mi líbí, jak pracují," řekla Michaela Zikmundová.

Tzv. školkovné vyjde děti rezidentů MČ Praha 9 na 4 tisíce korun měsíčně. Ostatní zájemce o 500 korun více. Samostatně se pak platí stravné. Dětskou skupinu pro nejmenší navštěvuje maximálně 12 dětí. V dalších 2 skupinách pro starší je dětí až 19. Máte-li tedy zájem přihlásit své dítě do některé z dětských skupin pro rok 2020 až 2021, máte možnost v průběhu celého měsíce května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu