• Načítám...
>

V divadle Gong si užili jazzovou hudbu

  • 16. ledna 2020,
  • 10:50,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

Teď vás pozveme na koncert. V divadle Gong se totiž konala další Jazzová středa, v rámci které si mohli návštěvníci vychutnat jazzové postupy od těch nejpovolanějších. Tentokrát se publiku představilo Classic Jazz Collegium Boba Zajíčka.

Reklama

Sál divadla Gong v Praze 9 se proměnil v jazzový klub, kde si u stolečků návštěvníci mohli užívat muziku, která se hrála v Americe ve 20. a 30 letech. Vystoupilo tady totiž hudební uskupení Classic Jazz Collegium. Jeho členové zahráli muziku, která předcházela swingu. 

"V Americe byl nesmírný kvas. Z toho vznikla jazzová muzika. A z celé té jazzové muziky, ze swingu, pak vznikl rock'n'roll a veškerá další moderní muzika. Nic nespadlo z nebe. Takže toto je jeden ze zdrojů dneška," řekl Jaroslav Kurzweil, hudebník.

Koncert proběhl v rámci pravidelných setkávání v divadle, která, i když jsou programově odlišná, zastřešuje název Jazzové středy. Ty v divadle Gong probíhají každou třetí středu v měsíci.

"Myšlenka je jednoduchá. Navazuje to na tradici, také jsme tady kdysi hrávali s big bandem. To se pak už nějakým způsobem rozpadlo, tak jsme si řekli, že je potřeba ty středy zachovat a udělat tam nějaký rozumný program. Takže se vymyslelo, že nebude tedy každou středu hrát ta stejná kapela, ale že se tady udělá tento klub. Já tu muziku už dělám přes 30 let, tak samozřejmě člověk spoustu lidí zná, takže tady mám kapely, které tady hrají pravidelně a většinou třeba každý rok tady jedna kapela je nová," řekl Jaroslav Kurzweil.

"MČ Praha 9 prostřednictvím jí zřizované organizace, divadla Gong, pravidelně každou třetí středu v měsíci pořádá tyto jazzové večery. Navazuje to na tradici už z 80. let. A jsme rádi, že to tady je, protože to jistě najde svého diváka a třeba nám i TV Praha pomůže v lepší propagaci," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Dobrou muziku si nenechaly ujít desítky návštěvníků. Lidé si k ní mohli do sálu přinést také něco dobrého k pití a v atmosféře muziky, ze které vzešlo tolik dalších hudebních stylů, se i občerstvit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu