• Načítám...
>

Seniorky v Praze 9 se věnují břišnímu tanci

  • 4. března 2020,
  • 13:26,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

Teď se vydáme do světa břišního tance. Divadlo Gong totiž v obecním domě v Praze 9 pořádá taneční kurzy pro seniorky. Ty se v něm pod vedením zkušené lektorky naučí správné techniky břišního tance a také protáhnou celé tělo.

Reklama

V tělocvičně obecního domu v Praze 9 se udělalo pořádně horko. Účastnice kurzu, který pro seniorky pořádá divadlo Gong, v sobě totiž zažehly plamen při nácviku břišních tanců. 

"My tady děláme orientální tance se seniorkami, samozřejmě existuje mnoho kurzů břišních tanců, ale málokterý je zaměřený na starší dámy, které už chtějí taková klidnější režim. Tanec pomáhá uvolňovat klouby, pomáhá uvolňovat svaly, zároveň zapojujete spodní břišní svaly," přibližuje lektorka Jana Voříšková. 

Kurzy těchto exotických tanců vede zkušená lektorka Jana Voříšková, která se jim věnuje už mnoho let a pro inspiraci neváhá vyjet i do zahraničí.

"Jezdím se dívat na festivaly, jezdím se vzdělávat do Egypta. Často k nám do Česka zveme profesionální egyptské tanečníky a i z jiných arabských zemí, kde se těmto tancům věnují," doplňuje Jana Voříšková. 

I když už kurzy probíhají, zájemci se do nich mohou stále přihlásit. Během našeho natáčení byly některé účastnice na kurzu úplně poprvé a  pohyby plné živočišné vášně si užívaly stejně, jako o něco zkušenější tanečnice. Kurzy probíhají každou středu od jedenácti hodin v obecním domě v Praze 9. Zájemci se do nich mohou přihlásit přímo na místě, nebo například vyplnit elektronickou přihlášku na webu divadla gong. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu