• Načítám...
>

Střížkov přivítal tradiční masopust

  • 7. března 2020,
  • 17:54,
  • PRAHA 9,
  • Ondřej Švec

Již poosmnácté hostili v parku Václavka na pražském Střížkově tradiční masopustní veselku. I tentokrát se o jeho organizaci a celkovou zábavu postaral Spolek za veselejší Střížkov. K vidění byly dobové atrakce a nechybělo ani to nejdůležitější – spousta dobrého jídla, pití, hudby a tance. Ostatně, pojďte se přesvědčit sami v naší reportáži!

Reklama

Park Václavka na Střížkově hostil už poosmnácté tradiční masopustní slavnosti, které místní milují a patřičně si je užívají. A to hlavně díky nadšení místního spolku a podpoře Městské části Praha 9.

„Je zajímavé, že na rozdíl od jiných akcí, tato akce vznikla spontánně, díky Romanovi Holkovi a jeho přátelům a Městská část se k tomu přidala až po nějakých sedmi, osmi letech. Ta spolupráce trvá a jsme rádi, že masopust tady máme,“ říká už o tradiční střížkovské akci zastupitel MČ Praha 9 Michal Mašek.

A právě osobnost pana Holka byla na Střížkovském masopustu nepřehlédnutelná. A to nejen díky jeho veselému kostýmu, ale také proto, že se ze všech sil snažil, aby se všichni dobře bavili.

„Letos jsme si připravili masopust po dlouhé době zase ve staročeském duchu, to znamená klasické, staré masky, kašírované hlavy, atrakce pro děti. Jedna z legrací bude, že děti budou vozit čerti, kočár s dětmi bude řídit anděl,“ vyjmenovává předseda Spolku za veselejší Střížkov Roman Holk.

A jako u každého správného masopustu nechyběla kromě spousty dobrého jídla a pití, také řada nejrůznějších kostýmů a masek. Pojďte se podívat, za koho všeho se lidé takto vymódili.

ANKETA

Tradiční masopustní veselici pak doplnil bohatý doprovodný program, ve kterém se hodně zpívalo a tančilo. 

„Samozřejmě bude živá muzika. Muzika Špalíček Praha, s námi vystoupí taneční soubor, dále pak folklorní soubor Mateník a k vidění budou například i živá zvířátka. Chceme, aby to bylo opravdu lidové,“ dodává za Spolek za veselejší Střížkov jeho předseda Roman Holk.

Letošní Střížkovský masopust se i přes chladnější počasí a pár dešťových kapek nad míru vydařil. A my jsme už teď zvědaví, jaký bude ten příští. Zda opět ryze staročeský, jak si to místní letos přáli anebo tematicky zaměřený, jak to bylo v minulých letech. Ondřej Švec, televize Praha. 


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu