• Načítám...
>

Městská část Praha 9 testuje na Covid-19

  • 23. dubna 2020,
  • 11:35,
  • PRAHA 9,
  • Natálie Forsterová

Městská část Praha 9 testuje na Covid-19. Lidé najdou nové odběrné místo na prostranství před Poliklinikou Prosek. A to vždy v pondělí od 8 do 12 hodin. Případně ve středu od půl jedné do čtyř odpoledne.

Reklama

Městská část Praha 9 zřídila ve spolupráci s poliklinikou Prosek a společností GHC GENETICS testovací stan na Covid 19. Lidé ho najdou v Lovosické ulici přímo před budovou polikliniky. 

"V pondělí jsme měli první provoz a dnes jsme zde potřetí. Odběrové místo jsme se zde v Praze 9 rozhodli udělat proto, jelikož si myslíme, že by vláda měla postupně rozvolňovat ta opatření. Každý občan musí být zodpovědný. A testy na oficiálních místech trvají podle nás dlouho. Proto si myslíme, že bychom měli lidem poskytnout rychlé prostestování, " říká Jiří Janák, radní MČ Praha 9. 

"Zpětnou vazbu máme. První den to lidé oťukávali a dnes už je zde poměrně dost lidí, takže ten zájem je. Lidé nám také píšou maily a také volají a ptají se. Máme zde k dispozici dva testy. Ten základní z nosohltanu vyjde na 2 900 korun, pro občany městské části Praha 9 je za 2 600 korun. A pak rychlotest za 750 korun pro všechny, " říká Tomáš Kladívko, ředitel Polikliniky Prosek.

"Dále to zatím rozšiřovat nebudeme, protože je to i finančně náročné, ale myslím si, že už by se život mohl pomalu začít vracet do normálu, " říká místostarosta MČ Praha 9, Adam Vážanský. 

Lidé mohou odběrné místo na prostranství před Poliklinikou Prosek v Praze 9 navštívit vždy v pondělí od 8 do 12 hodin. Případně ve středu od půl jedné do čtyř odpoledne. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu