• Načítám...
>

Pražský portál pomůže podnikům v Praze 9

  • 1. června 2020,
  • 17:41,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

Praha 9 podpoří podnikatele prostřednictvím nového webového portálu. Ten nabídne možnost podnikům, aby na něm nabízely vouchery a balíčky svých produktů a služeb. Zájemci si je pak budou moci zakoupit a využít v průběhu roku. Podnikatelé, kteří mají o projekt zájem se mohou registrovat na webu prazskyportal.cz

Reklama

Městská část Praha 9 se snaží pomoci místním podnikatelům v rozběhu podniků do běžného režimu tak, jak fungovaly před nástupem koronaviru. Rozbíhá proto speciální portál, který umožní nabídnout zákazníkům služby ve formě výhodných balíčků. Na serveru pražský portál si pak budou moci zákazníci vybírat, o jaké služby mají zájem.

"Jako Praha 9 jsme se rozhodli vytvořit internetovou stránku, nazvali jsme ji Pražský portál a naším cílem je teď když už pomalu končí koronavirová krize, podpořit místní podnikatele, restauratéry, kadeřníky nebo obuvníky. Ti mohou prostřednictvím tohoto portálu nabízet své služby, vytvořit třeba vouchery a lidé je budou moci využít třeba v průběhu roku," říká autor projektu Lukáš Dančevský.

Do projektu nastupují například místní restaurace, které po konci nouzového stavu zažívají i dny, kdy mají ve svých prostorách prázdno. Chtějí tak lidi znovu nalákat k návštěvě.

"Před vypuknutím koronaviru jsme měli krásně rozběhnuté hospody. Teď jsme měli dva měsíce zavřeno, jeli jsme jen nějaký take away systém. Teď už máme otevřeno a nedůvěra lidí stále přetrvává, takže to bude chvíli trvat než se lidé vrátí do hospod. Budeme tedy rádi, když si lidé zakoupí vouchery a podpoří restaurace," říká provozní restaurace Karel Kramer. 

Portál navíc nebude pouze reakcí na krizovou situaci. Městská část totiž plánuje web používat nastálo. 

"Určitě to není jen záležitost koronaviru. Praha 9 chce vytvořit takové tržiště, takovou komunitu, kde budou podnikatelé nabízet své služby a obyvatelé si je kupovat. Není to tedy jen záležitost dvou měsíců," dodává Lukáš Dančevský. 

Podnikatelé, kteří mají zájem se do projektu zapojit musí jen navštívit stránku prazskyportal.cz, kde vyplní vstupní formulář a zaregistrují se do projektu. Pak už mohou návštěvníkům stránek nabízet své produkty a služby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu