• Načítám...
>

Každé úterý rozezní park Přátelství vážná hudba

  • 2. června 2020,
  • 21:32,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Už po jedenácté se v parku Přátelství na Proseku konají letní komorní koncerty. Ty dostaly název Prosecká zastaveníčka. Setkáte se na nich s řadou zajímavých hudebních seskupení a zazní především vážné hudba.

Reklama

Až do konce září můžete v parku Přátelství vyrazit na komorní koncerty. Ty se konají každé úterý. A mají název Prosecká zastaveníčka.

"Letně-jarní koncerty Prosecká zastaveníčka, vždy v na tomto místě, v parku Prosek, u rybníčka. Jsem hrozně rád, že jsme to mohli zpustit. Vážná hudba, tria, kvarteta, dueta budou hrát v těchto místech. Je to tradiční akce, lidé chodí do parku, tak ať si užijí hudbu," říká místostarosta Prahy 9, Adam Vážanský.

Letos už jde jedenáctý ročník Proseckého zastaveníčka.

"Vybrali jsme tento park a samozřejmě radnice Prahy 9 mi vyšla vstříc. Vidíte jak je to úžasný prostředí. Pro děti, pro nejstarší, nejenom pro fyzický klid, ale ten duchovní a duševní. A Ten nápad vznikl udělat koncerty pravidelně v úterky, je jich zhruba dvacet, komentuje organizátor, Miloš Wichterle.

Koncerty probíhají a budou probíhat každé úterý od 18 hodin.  

"Prosecká zastaveníčka, to je převážně klasická hudba. To znamená smyčcové kvarteta, dechová tria, kvinteta. Dneska Harmonia Praga to jsou dechové nástroje." popisuje organizátor.

 A nejčastěji zazní skladby od vídeňského trojhvězdí Haydn, Mozart, Beethoven. Na konci července se ale návštěvníci mohou těšit třeba i na písně Osvobozeného divadla a celá koncertní šňůra pak vyvrcholí 29. září 

"To je Z. U. B. to je bigbeatový soubor dětský, který vede Láďa Zámečník a to je absolutní pecka," říká Miloš Wichterle. 

Kulturní život v Praze 9 se po povinném koronavirovém spánku pomalu zas probouzí k životu, otevřelo se například  divadlo Divadlo Gong.

"Otevřeli jsme galerii na radnici, Galerii 9. A věřím v září, že se něco povede. Uvidíme podle počtu osob, možná to nebudou ty největší akce, jak jsou lidi zvyklí. Ale chystáme s oddělením kultury, aby si všichni přišli na své. Aby kultura na Praze 9 nebyla zničena virem," uzavírá místostarosta.

Více informací o kulturním a jiném dění v Praze 9 získáte na stránkách městské části a na sociálních sítích. Lukáš

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu