• Načítám...
>

Praha 9 buduje nové komunitní centrum

  • 30. června 2020,
  • 16:22,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Praha 9 rekonstruuje objekt v Jablonecké ulici, který by se měl proměnit na komunitní centrum. Vzniknou tu dva sály, dvě velké a dvě malé učebny. Celá budova bude mít i netradiční vzhled, o který se postará výtvarník Michal Škapa.

Reklama

Objekt, který dřív sloužil jako prostor pro služby v Jablonecké ulici na Proseku, prochází rekonstrukcí.

"Byl vybudován koncem 70. a na začátku 80. let minulého století a používal se jako občanská vybavenost. Byly tam různé krámky, ale přestal sloužit svému účelu," popisuje místostarosta MČ Praha 9, Marek Doležal.

Celý objekt je ve vlastnictví městské části Praha 9. A městská část se rozhodla, že ho promění v komunitní centrum.

"V okolí je silný komunitní život. Je tam skupina, která se jmenuje Knoflík. Jsou to naše oblíbené maminky, které se sdružující. A protože je prostorů nedostatek, tak se snažila městská část o jejich rozšíření a rekonstrukci," komentuje místostarosta. 

A co všechno v objektu vznikne?

"Vznikne tam několik sálů, které mohou být pronajaty jednotlivě nebo i dlouhodobě. Kromě toho tam chystáme takovou malou zahrádku na střeše. Ta bude i s domečkem. Prostě to bude komunitní centrum pro lidi z okolí. Hlavně pro občany Prahy 9 a obzvlášť Proseka," říká místostarosta, Marek Doležal.

Celý objekt bude i bezbariérový a k dispozici tady bude i projektor s promítacím plátnem. Rekonstrukce započala na konci roku 2019. Velmi netradiční by měl být celkový vzhled komunitního centra. Bude ho zdobit velká malba výtvarníka Michala Škapy.

"Budou tam speciální, řekněme grafiti na fasádě. Jsem zvědavý jak to dopadne. Bude to trošičku art. Myslím, že tím postoupíme zase dál a uvidíme, jak se to bude na tom Proseku líbit. Celá ta rekonstrukce bude stát necelých 32 milionů, cena vznikla ze soutěže. A my jsme rádi, že se nám podařilo získat takovou výbornou cenu," dodává Doležal. 

Pokud vše půjde podle plánů hotovo by mělo být v říjnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu