• Načítám...
>

V Galerii 9 vystavuje Pavel Dvořák

  • 30. června 2020,
  • 23:31,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Galerie 9 na radnici Praha 9 hostí výstavu s názvem Rub a líc. Na ní se setkáte s dílem malíře Pavla Dvořáka. Ten často maluje pražské motivy, přírodu, ale nevyhýbá se ani abstrakci.

Reklama

Galerie 9 na radnici deváté MČ hostí novou výstavu s názvem Rub a líc.

"Uvidí obrazy pana Dvořáka, což je dlouholetý obyvatel Prahy 9 a tradiční vystavovatel v naší Galerii 9," popisuje místostarosta MČ Praha 9, Adam Vážanský.

Výstava vznikla i kvůli tomu, že autor Pavel Dvořák letos slaví osmdesáté narozeniny.

"Vzhledem k tomu, že je to výstava k mému výročí, tak jsem udělal výběr z celé tvorby. Maluji převážně pražské motivy, jsem zatížený na noční pohledy, protože jsou takové romantičtější. Pražské motivy, to inspiruje každého, protože Praha je krásná hlavně za noci," říká malíř, Pavel Dvořák.

Hned v další místnosti najdete oblíbený motiv malíře Pavla Dvořáka, to jsou květiny a krajiny.

"Pocházím z Vysočiny, takže krajiny. Tam zas mám v oblibě zimní motivy. Mám na Želivce chatu, takže tam beru také motivy, pohledy," komentuje Dvořák.

V poslední části výstavy pak najdete autorova abstraktní díla.

"V této místnosti je abstrakce, kterou dělám od určité doby, abych si to taky zkusil. Snažím se, aby to bylo něco trochu originálnějšího. Víceméně je to plastická záležitost, udělám si podklad plastický, který se vytvrzuje skoro rok a pak do toho jdu teprve barvami," doplňuje Dvořák.

Obrazy jsou průřezem celé autorovy tvorby od 70 let až do současnosti, a právě jedno z posledních děl je to oblíbené.

Teď tady mám takový poslední motiv, to se mi líbí samotnému. Je to sice úplně něco jiného, než je tady v těch čtyřech místnostech. Je to trochu fantazie," uzavírá malíř Pavel Dvořák.

Výstava je otevřena od pondělí do čtvrtka mezi 10. a 19. hodinou.

"Rozjíždí se to pomalu. Lidé chodí maličko, ještě se asi bojí, ale věřím že se to po prázdninách všechno vrátí do normálu," říká místostarosta.

Výstava v Galerii 9 potrvá do 23. července.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu