• Načítám...
>

Praha upraví plán stavby nového sídla záchranářů

  • 30. července 2020,
  • 8:11,
  • PRAHA 9,
  • David Wilczek

Pražský Magistrát přepracuje zadání tendru na projekt stavby nového sídla záchranné služby, které by mělo vzniknout v areálu Polikliniky Prosek na Střížkově. Původní zadání počítalo pouze se stavbou sídla, ale nyní je v plánu pozemky ve spolupráci s Prahou 9 využít i pro další stavby se sociálním nebo zdravotním účelem.

Reklama

Hlavní město se na jaře tohoto roku domluvilo s radnicí Prahy 9 na vybudování nového sídla záchranné služby v areálu Polikliniky Prosek na Střížkově. Původní zadání počítalo pouze se stavbou sídla, ale nyní je v plánu pozemky ve spolupráci s městskou částí využít i pro další stavby se sociálním nebo zdravotním účelem.

"Na tom se teď domlouváme s panem místostarostou Portlíkem. Já jsem za tu spolupráci velmi ráda, takže věřím, že společně tam vymyslíme něco, co bude dávat smysl jak pro hlavní město Prahu jako celek, a to ve vztahu k té záchrance, tak i pro obyvatele městské části," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

"Nabídli jsme pozemky a myslím si, že město ty pozemky přijme, protože se ukazuje, že právě ta Poliklinika na Proseku je jedna z nejlepších a nejvhodnějších. V podstatě asi jediná vhodná lokalita právě pro zřízení takového sídla. Dnes je tam výjezdové stanoviště záchranné služby a to patří k nejmodernějším v celé Praze," řekl Tomáš Portlík, místostarosta MČ Praha 9. 

Na pozemku, který má přibližně přes deset tisíc metrů čtverečních, by mohl vzniknout dům seniorů s maximální kapacitou 120 míst. S tím, že na výstavbě bude finančně participovat jak hlavní město, tak Praha 9. 

"S tím, že by tam do budoucna třeba s hlavním městem Prahou mohlo vzniknout nějaké další zdravotnické zařízení, které by doplnilo služby Polikliniky Prosek. To by mohla být třeba nemocnice a v těch sociálních službách počítáme, že by tam vznikl menší domov seniorů. Lékařské zázemí na poliklinice je, tak je to vhodné území pro to, aby tam nějaký menší domov vznikl," řekl Tomáš Portlík. 

Výstavba nového sídla záchranné služby bude uhrazena výhradně pražským Magistrátem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu