• Načítám...
>

V Galerii 9 vystavuje fotografie Miroslav Khol

  • 31. července 2020,
  • 15:02,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

V Galerii 9 vysočanské radnice jsou k vidění fotografie Miroslava Khola. Výstava přináší portrétní fotografie osobností kulturní scény za poslední desítky let. Zároveň ale také ukazuje vývoj doby. K vidění jsou například fotografie Jana Zrzavého, Josefa Sudka a dalších osobností výtvarného světa. Nechybí také snímky hereckých osobností.

Reklama

V Galerii 9 se  uskutečnila vernisáž fotografií Miroslava Khola.  Čtyřiaosmdesátiletý fotograf vystavil portrétní snímky známých osobností české kulturní scény. I proto nese výstava název Legendy. K vidění jsou například portréty Jana Zrzavého, Josefa Sudka, ale i známých českých herců nebo spisovatelů. 

"Pravda je, že mimo fotografie mě vždycky zajímalo sběratelství výtvarného umění v celé škále. Grafika, obrazy a sochy. Tím pádem jsem se dostával k těmto výtvarníkům a nebylo to jednoduché. Sehrával v tom roli okamžik tady a teď nebo náhoda. Ta je určující v našem životě obecně, to všichni víme," říká Miroslav Khol. 

Výstava ukazuje desítky fotografií z minulých desítek let. O výběr se postarala kurátorka výstavy Mária Kudasová jež je dlouholetou přítelkyní Miroslava Khola . 

"Výstava legendy nezobrazuje jen portréty známých osobností, ale vypráví také příběh uplynulých desetiletí. Vypráví ho s nadhledem, bez úšklebků, s respektem," říká Mária Kudasová. 

Městská část Praha 9 výstavu uspořádala navzdory koronavirové krizi, která zapříčinila, že se vernisáž nesla v komorním duchu. Účastnil se ji ale také starosta Jan Jarolím. 

"Já jsem rád, že je opět mezi námi. Přeji mu, že je v takové kondici. Jak jsem si všiml, tak je o deset let starší než já. Tak mám takové přání, abych se i já dožil v takové svěžesti tohoto záviděníhodného věku," říká Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9.

Výstavu mohou zájemci v Galerii 9 ve vysočanské radnici navštívit každé pondělí až čtvrtek odpoledne, a to až do třetího září. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu