• Načítám...
>

V parcích Prahy 9 se promítaly filmy

  • 31. srpna 2020,
  • 20:51,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Užít si atmosféru letního kina mohli obyvatelé Prahy 9. Celkem šestkrát se v místních parcích promítaly filmy. Radnice tak navázala na loňský úspěch této akce a zároveň chce svým obyvatelům částečně nahradit akce, které byly zrušené v souvislosti s koronavirem.

Reklama

Celkem šestkrát mohli obyvatelé Prahy 9 navštívit letní promítání filmů. To se již tradičně konalo ve vybraných parcích této městské části.

"Promítali jsme v parku Podviní, v parku Zahrádky a teď v parku Přátelství, což jsou takové naše tři hlavní parky, které v MČ Praha 9 máme. Snažíme se to dávat do míst, kde nebudeme rušit ostatní spoluobčany a jsou to osvědčená místa, na kterých jsou občané zvyklí během let se zúčastňovat i jiných akcí, jako je Barevní devítka nebo teď bude 9+1. Tady na Střížkově se pořádají koncerty a různé další akce," řekl Jiří Janák, radní MČ Praha 9. 

Městská část chce těmito mobilními letními kiny svým obyvatelům alespoň částečně nahradit akce, které musely být letos zrušeny.

"Částečně reagujeme na situaci kolem koronaviru, kdy jsme museli zrušit řadu kulturních akcí, které probíhaly v interiérech a kde jsme nemohli tolik lidí soustředit na jedno místo. Toto promítání MČ Praha 9 ve spolupráci s Kulturbusem probíhalo i v minulých letech, osvědčilo se to a lidi během prázdnin, když je hezké počasí, tak s povděkem kvitují tuto naši aktivitu," řekl Jiří Janák. 

Promítání nebylo ale určené pouze pro obyvatele devítky. Zajít na film sem mohl prakticky kdokoli.

  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu