• Načítám...
>

Praha 9 ocenila osobnosti za rozvoj městské části

  • 10. září 2020,
  • 20:46,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

Praha 9 opět ocenila osobnosti, které se významně zasloužily o rozvoj a zlepšení života v této městské části. Vybraným osobně poděkoval starosta Jan Jarolím. Vzhledem k vývoji situace kolem koronaviru, letos radnice ocenila také ty, kteří ochotně pomáhali v boji s novým typem viru.

Reklama

Vedení Prahy 9 opět ocenilo osobnosti, které se zasloužily o rozvoj a zlepšení života v této městské části. Všem vybraným osobně poděkoval starosta Jan Jarolím, a to v obřadní síni radnice. Za zásadní architektonickou proměnu východní části Libně si cenu odnesl developer a urbanista Tamir Winterstein.

"Je to městská část, která pro mě vždy byla zázrakem a ukázkou, jak se má město vyvíjet," zdůraznil Tamir Winterstein, oceněný.

Další oceněnou byla Věra Lodrová, a to za přínos v oblasti školství. Je totiž tvůrkyní školního vzdělávacího programu, který se prosadil na celorepublikové úrovni.

"Myslím si, že se nám podařilo programem o smysluplnosti vzdělávání, více přesvědčit děti nežli rodiče. To je pravda. Moc jim to pomohlo, zvedlo sebedůvěru. Zjistily smysl toho proč se učily, co se učily a k čemu jim to bude dobré. A hlavně jim to pomáhá při výběru středních škol," popsala Věra Lodrová, oceněná.

Ocenění a poděkování od vedení městské části převzal také Petr Budiš za přínos v oblasti vývoje prvků, které umožní bezpečný pohyb na internetu.

"Elektronická komunikace, kterou se intenzivně zabývám, je momentálním trendem dnešní doby. Takže vidím odezvu od našich klientů a partnerů, a to je asi to hlavní, co mě motivuje. Samozřejmě nejen mě, ale i mé spolupracovníky," uvedl Petr Budiš, oceněný.

Letošní udílení ocenění se nemohlo obejít bez reflektování snahy obyvatel městské části v boji proti koronaviru. Zejména pracovníkům zdravotnických oborů, proto bylo více než nutné poděkovat.

"Letošní koronavirová krize nám bohužel trošku zamíchala kartami, ale měla i něco pozitivního. Opět se totiž ukázalo, že je mezi našimi spoluobčany mnoho těch, kteří se v krizi projeví jako hrdinové. A to je jeden z mála plusů v této naší zkušenosti. Jsem rád, že mezi oceněnými bylo i několik těchto lidí, prověřených dnešní dobou," konstatoval Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9.

Městská část Praha 9 letos svým obyvatelům poděkovala už po desáté. Tradice se koná vždy u příležitosti výročí udělení městského znaku Vysočanům. Zásluhy laureátů ocenění vždy oceňují sami obyvatelé Prahy 9.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu