• Načítám...
>

Praha 9 nabídla lidem množství zábavy na akci 9+1

  • 20. září 2020,
  • 21:29,
  • PRAHA 9,
  • Ondřej Švec

Přestože má koronavirus opět nepříznivý vliv na pořádání nejrůznějších aktivit, v Praze 9 se bát nemuseli. I když museli zrušit tradiční akce jako je Prosecký podzim nebo Vysočanská a Svatováclavská pouť, lidé přesto o kulturní program ochuzeni nebyli. Aby se z bezpečnostních a hygienických důvodů neshromažďovali pouze na jednom místě, přišla Městská část Praha 9 se šalamounským řešením - neuspořádají jednu velkou akci, ale devět menších, kde si každý přijde na své. Jaký program na návštěvníky čekal a co znamená ona záhadná jednička v názvu akce? Dozvíte se v naší reportáži!

Reklama

I pro letošní podzim připravila Městská část Praha 9 pro návštěvníky bohatý kulturní program. Například sváteční odpoledne s názvem 9+1.

To nahradilo tradiční společenská setkání typu Prosecký podzim nebo Vysočanská a Svatováclavská pouť, která městská část musela zrušit kvůli obavám z koronavirové pandemie. 

"Proto jsme vytvořili na devíti místech naší městské části mini poutě. Každá z nich je jinak zaměřená. A to +1 znamená, že jsme ji uspořádali i našim důchodcům," popsal Jiří Janák, radní MČ Praha 9.

 Lidé ale určitě smutnit nemuseli, protože program, který pro ně Městská část Praha 9 přichystala, byl opravdu bohatý a pestrý.

"Například tady vidíte pohádkovou cestu parkem. Před Kolčavkou je pivovar, takže tam jsou soutěže v pití limonády a piva a také ve válení sudů. V parku jsou to dále zahrádky, animační program, a tak bychom mohli pokračovat dál a dál," upozornil Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Například v parku Přátelství Prosek se mohly děti projet na jezírku na loďce, vyzkoušet si nejrůznější bojová umění, zasoutěžit si v mnoha neobvyklých disciplínách. Kdo chtěl ochutnat něco z kultury, tak na toho čekalo hned několik hudebních vystoupení.

Důvodů a motivací, proč na akci 9+1 vyrazit, byste koneckonců u lidí našli hned několik.

ANKETA

"Nejvíce mě zaujala Francie, že jsme si třeba mohli vyrobit korálky."

"Viděli jsme na programu, že se zde bude hrát pohádka, a tak jsme se na ni přijeli podívat s naším malým synem."

"Dnes je krásně, a tak je potřeba toho využít a ještě trochu načerpat sluníčko."

"Mám narozeninovou oslavu a náhodou jsme na to narazili. Když jsme s kamarádkami slyšely, že tu jsou sladkosti, tak jsme sem prostě musely přijít. Je tu legrace"

A protože, jak už bylo řečeno, akcí nebylo jen devět, ale vlastně deset, přičemž ta desátá byla pro veřejnost uzavřená a určena pouze klientům Domova seniorů Novovysočanská, tak nemohli být ochuzeni ani tam. I pro ně si Městská část Praha 9 připravila spoustu zábavy.

"Jsou to nějaké country hity, písničky a Show Elvise Presleyho, která se už tam kdysi uskutečnila a senioři z ní byli nadšeni, takže si to vyžádali ještě jednou," doplnil Jiří Janák, radní MČ Praha 9.

Zorganizovat devět + jednu menších akcí bylo paradoxně mnohem náročnější, než pořádat větší, na které bývají na devítce zvyklí.

"Nebyla to vůbec jednoduchá  příprava v týmu čtyř lidí. Museli jsme vzít i nějaké externisty, aby jsme měli na všech místech službu. Musím našemu oddělení kultury poděkovat za to, že se to povedlo," dodal Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

A podle toho, jak se akce lidem líbila, a jak navíc krásně vyšlo počasí, nezbývá než konstatovat, že se zde sváteční odpoledne opravdu mimořádně vydařilo. A třeba se podobný nápad v Praze 9 uchytí a lidé si řeknou, proč mít jednu velkou akci, když jich můžete mít rovnou 9+1. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu