• Načítám...
>

Praha 9 bojuje proti koronaviru ve velkém

  • 3. listopadu 2020,
  • 8:22,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Městská část Praha 9 se rozhodla bojovat proti koronairu ve velkém stylu. Mezi seniory distribuuje roušky a dezinfekci. Ve školských zařízeních instaluje termokamery a na území městské části se nachází i dvě odběrová místa, kde se můžete na Covid-19 otestovat.

Reklama

Praha 9 každé pondělí mezi 16. a 17. hodinou vydává seniorům z městské části ochranné a dezinfekční prostředky zdarma a to přímo před budovou radnice.

"My jsme prakticky od první etapy covidu, zhruba od května tohoto roku, nepřerušili rozdávání roušek a dezinfekce našim seniorům. Provádí se to většinou zde," řekl Jiří Janák, radní MČ Praha 9. 

Seniorů přichází desítky. A o roušky i dezinfekci je v Praze 9 týden co týden velký zájem.

"Už je to 10 nebo 15 tisíc jednorázových roušek, 5 nebo 10 tisíc textilních roušek a dezinfekce by se dala počítat do set litrů, možná 3000 nebo 4000 litrů," řekl Jiří Janák.

Senioři jsou za pomoc městské části rádi.

anketa

Městská část vydala také speciální informativní leták pro své občany.

"Jsou tam hlavně 4 linky, které jsme teď zvolili. Jednak je odběrové covidové místo na Proseku, v Lisabonské, je tam infolinka MČ Praha 9 a potom je tam linka Domova seniorů, kterou děláme ve spolupráci s Ústavem sociálních služeb, kde navazují na tu práci, která byla na jaře a to je navštěvování důchodců, případně pořízení nákupu a tak dále," řekl Jiří Janák. 

Městská část se dále zásobuje jak ochrannými, tak i dezinfekčními prostředky a proto bude i nadále roušky a dezinfekci mezi občany distribuovat. Městská část se rozhodla i do části škol a školek instalovat termokamery.

"My jsme do dvou největších našich ZŠ, to je škola Novoborská a Litvínovská, připravili automatické měření teploty, což znamená, že procházející děti, které ráno chodí do školy, tak je jim automaticky detekována teplota. Záleží na tom, jak se ten systém nastaví. My máme nastaveno 37, 5, aby se ozvalo alarmové hlášení a to dítě nevcházelo se zvýšenou teplotou do prostor škol," řekl Zdeněk Davídek, radní MČ Praha 9. 

Další školská zařízení, kde budou termokamery, by měla dále přibývat. Podobné zařízení by mělo být i ve středisku sociálních služeb. Městská část si od opatření slibuje nejen zastavení koronaviru, ale i dalších respiračních onemocnění.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu