• Načítám...
>

Galerie Pragovka zve na netradiční výstavy

  • 2. prosince 2020,
  • 12:47,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

V prostorách Galerie Pragovka můžete navštívit dvě nové výstavy. Jejich autory jsou Lucia Tallová a Ladislav Vlna. Ti zde představují svá netradiční díla.

Reklama

Galerie Pragovka připravila pro své návštěvníky dvě výstavy. Svá nejnovější díla tu představuje například slovenská umělkyně Lucia Tallová.

"Lucie Tallová sem přinesla zvláštní repetici, kdy zopakovala rastr oken, kterými naše galerie disponuje. Umístila ho doprostřed galerie. V ten moment uvrhla návštěvníka do takového zvláštního času. Nebo můžete říci: metafyzického bezčasí," popsala Lucie Nováčková, umělecká ředitelka Galerie Pragovka.

Druhou výstavou je expozice sochaře a malíře Ladislava Vlny. K vidění tu jsou díla vytvořená netradiční autorskou technikou.

"Vystavuji zde své metalurgické malby, což byl pro mě v minulosti hlavní směr tvorby. Ale jsou zde i nové věci, které dělám z nerezových trubiček. Pochází z výroby katalyzátorů do aut. Trubičky vezmu, rozhodím je do prostoru, svařím a je z toho nějaký objekt. Například hlava nebo něco jiného," vysvětlil Ladislav Vlna, malíř a sochař.

"Na této výstavě, v tomto velkorysém prostoru Galerie Pragovka, je možné nahlédnout všechny typy jeho tvorby," upozornil Petr Hájek, kurátor výstavy.

Obě výstavy můžete navštívit v Galerii Pragovka vždy od úterý do neděle.

"Od úterý do čtvrtka máme otevřeno od dvou hodin odpoledních do osmé hodiny večerní. Takže k nám lidé krásně stihnou přijít i po práci.  A od pátku do neděle máme otevřeno od druhé hodiny odpolední do šesté hodiny večerní. Galerie bude přístupná, podle nařízení vlády, limitovanému počtu návštěvníků," doplnila Lucie Nováčková, umělecká ředitelka Galerie Pragovka.

Galerie Pragovka se nachází v centru industriální části Prahy 9 v areálu prvorepublikové továrny. Na provozu tohoto multikulturního centra se podílí také devátá městská část.

"Spolupráce je myslím velmi dobrá. Městská část podporuje Galerii Pragovka formou dotací. Našimi dotačními programy, které se týkají kultury. Jsme rádi, že tato památkově chráněná budova ožívá, žije a věříme, že i v budoucnu se tam umění bude dařit," uvedl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Mimo výstav se v prostorách Pragovky konají také například koncerty či další kulturní akce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu