• Načítám...
>

Virtuálním během podpoříte handicapované sportovce

  • 12. května 2021,
  • 13:56,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Podpořit Sportovní klub vozíčkářů a zároveň si zasportovat mohou všichni účastníci virtuálního běhu. Jeho výtěžek jde na podporu handicapovaných sportovců a zúčastnit se ho může úplně každý bez rozdílu věku.

Reklama

Sportovní klub vozíčkářů Praha slaví letos 30. výročí. U té příležitosti se koná virtuální běh, kterým můžete handicapované sportovce podpořit.

"My jsme původně přemýšleli, že uděláme klasický běh. S vozíčkáři děláme zhruba 12 let a tentokrát jsme to chtěli dostat do přírody. Máme tady nový park, spoustu mimoúrovňových křížení, takže je to v podstatě vhodné pro ty závody a přemlouvali jsme Sportovní klub vozíčkářů, aby proběhl tady. Zhruba v počátku března jsme se dohodli. Pravda je, že covid dále trvá, nicméně Míšu z vozíčkářů nic nezastaví, takže vymyslela metodu, jak ten závod letos udělat, aniž bychom museli pořádat závod, což je v rozporu s vládními regulemi," řekl Tomáš Portlík, starosta MČ Praha 9. 

"Není to tak, že byste se registrovali a běželi jen tak po mapě prstem, ale opravdu musíte vyběhnout a skutečně zaběhnout kilometry, které si zvolíte sami," řekla Michaela Krunclová, předsedkyně Sportovního klubu vozíčkářů Praha. 

Virtuální běh je určený pro všechny věkové kategorie. Zúčastnit se ho můžou jak děti, tak i dospělí nebo handicapovaní.

"Máme širokou škálu kategorií, takže je závod určený jak pro malé děti, které mohou uběhnout pouze 300 metrů, ale i pro borce, kteří se chtějí pořádně vyhecovat po dlouhé době, kdy k pohybu nebylo příliš příležitostí a zaběhnout si i 30 kilometrů. Jedna z kategorií, do které jsem již také přihlášena a zvu všechny lidi s tělesným handicapem, kteří by si chtěli zajet na handbiku, tak jsou kategorie buď tři kilometry nebo patnáct. Budeme moc rádi, když se přihlásíte, protože celý výtěžek 100 korun startovného jde na podporu sportu handicapovaných," řekla Michaela Krunclová. 

"Jsou to aktivní sportovci, akorát jsou na vozíku a to mě motivuje pomáhat těm lidem, pomáhat jim překonávat ty překážky a vzhledem k tomu se vytvořil i tento projekt," řekl Tomáš Miko, dobrovolník. 

Závod proběhne poslední dva týdny v květnu. Registrovat se ale můžete již v těchto dnech.

"Všechny instrukce najdete na stránkách www.virtualnibeh.cz, kde najdete závod pro Sportovní klub vozíčkářů Praha, je tam hned vidět, kde se dá registrovat a všechny informace vám přijdou emailem a také vám hned přijde startovní číslo. Budeme moc rádi, když nám pošlete fotku," řekla Michaela Krunclová.  

Každý 30. zaregistrovaný dostane od Sportovního klubu vozíčkářů dárek. Při samotném závodu si pak sportovci nesmí zapomenout zaznamenat počet zdolaných kilometrů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu