• Načítám...
>

Park Zahrádky v Praze 9 představil nové Café bistro

  • 29. června 2021,
  • 21:10,
  • PRAHA 9,
  • Ondřej Švec

Park Zahrádky v Praze 9 je relativně mladý. Funguje od června 2019. I tak toho, ale svým návštěvníkům, může hodně nabídnout. Například parádní hrad pro děti, nejrůznější prolézačky, hrací i vodní prvky a v neposlední řadě také zbrusu nové Café bistro. Vzniklo ve spolupráci se společností Finep a nabídne třeba domácí limonády a nejrůznější pochutiny.

Reklama

Park Zahrádky v Praze 9 je místem zaslíbeným nejenom pro rodiny s dětmi. Nabízí totiž dostatek prostoru pro aktivní vyžití i odpočinek. A poslední červnové úterý to platilo dvojnásob, protože pro návštěvníky tam byl připravený bohatý program.

"Dneska více méně je to skupina, je to takové otevření, je to taková prostě happeningová párty, kde jsme mysleli prostě i na ty nejmenší formou divadla. Teď plánujeme, že tady budou divadla pravidelně. Že tady začnou koncerty. A že, protože tady už bydlí dnes hodně lidí, že prostě tu kuturu, prostě přesuneme velkou část a významnou část té kultury, právě přesuneme sem," konstatoval Tomáš Portlík, starosta MČ Praha 9. 

A aby toho nebylo málo, tak se v tomto malebném parku nově otevřelo také Café bistro, které u dětského hřiště postavila, na vlastní náklady, společnost Finep, která bistro bude zároveň provozovat. A vybrat si v něm může opravdu každý.

"Skladba tady se především zaměřuje na maminky s dětmi. A tudíž pro maminky s dětmi tady máme limonádu, zmrzlinu. A pak samozřejmě pro tatínky, kteří přijdou za rodinou, tady budou, klasika, pivo a nějaké vuřty," popsal Pavel Rejchrt, člen představenstva společnoti Finep.

Bistro, které splňuje parametry malé restaurace a nabídne i sociální zařízení, se na papíře rýsovalo poměrně dlouho. O to kratší pak ale byla jeho samotná realizace.

"S architekty jsme rok pracovali na správném projektu, který by mohl vyhrát soutěž. A ve finále, když jsme zvítězili, tak v podstatě postaveno to bylo v rekordně rychlém čase třech měsíců," upozornil Pavel Rejchrt, člen představenstva společnoti Finep.

Park Zahrádky je tak, i díky novému bistru, pohodové místo pro trávení volného času, kam se lidé rádi vracejí. Důvody, proč je tak oblíbený, jsou přitom různé.

A nejenom pro děti má městská část Praha 9 dobrou zprávu. Zvelebování parku má za sebou totiž pouze první etapu, a tak se v budoucnu ještě promění.

"Kousek dále je pozemek hlavního města Prahy, kde intenzivně jednáme s hlavním městem Prahou. Kousek dále je zase soukromý pozemek dominikánské církve, kde se prostě řeší, zda bude, nebude výstavba, v  jaké podobě. Čili chtěli bychom směrek k té Poděbradské, ten park ještě trošičku prodloužit. A ještě pro ty děti, to prostě dokořenit, aby tady opravdu to byl takový prostě dětský svět," dodal Tomáš Portlík, starosta MČ Praha 9.

V Praze 9 jasně ukázali, že i z místa, které dříve patřilo průmyslové zóně, a kde byly fabriky, se dá postupem času vybudovat krásný, čistý a klidný park plný vody i zeleně, díky kterému může každý najít klid i ve městě. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu