• Načítám...
>

Na Střížkově slavili indiáni léto

  • 1. července 2021,
  • 12:19,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Oslavit příchod prázdnin, se rozhodl Spolek za veselejší Střížkov, zábavným odpolednem pro děti i dospělé. Místní park se tak proměnil v indiánskou vesnici a děti si tu mohly zkusit třeba jezdit na koni, rýžování zlata nebo třeba střílení z luku.

Reklama

Park Václavka na Střížkově se stal územím Indiánů. Konec školního roku a příchod prázdnin tady totiž stylově slavil Spolek za veselejší Střížkov. A v kostýmech přišli jak děti, tak i dospělí.

"Naše činnost je právě hlavně zaměřena na to, abychom sbližovali lidi. Tady ty místní. My jsme v podstatě čekali na to, až se něco bude dát malinko udělat. Ale opravdu, aby už to bylo bezpečné. Aby to bylo pro děti, aby to bylo ale i pro dospělé. A protože nám utekla většina těch krásných akcí co děláme, jako jsou masopusty, čarodějnice, a tak podobně, tak jsme chtěli udělat takový průřez těch věcí co děláme. Aby byly trošičku masky, aby byly atrakce pro děti, aby byla večerní, živá muzika pro dospělé. Takže jsme si vymysleli ukončení školního roku," uvedl Roman Holk, předseda Spolku za veselejší Střížkov.

Pro děti tu vymysleli mnoho zábavy a nejrůznější úkoly a disciplíny.

"Děti mohou rýžovat zlato, chytit si býka do lasa, střelit si z luku na terč. Za to všechno, dostanou nějakou malou odměnu, takže je to i těší. Projet se indiánskou kánoí. Takže jsme uděli trošičku i kovbojské městečko, indiánskou vesničku, takže taková legrácka," popsal Roman Holk, předseda Spolku za veselejší Střížkov.

"Já jsem tady jediný, poslední žijící indián Dlouhý kouř. Támhle máme koníka. S dostavníkem jezdí. Občerstvení, dobroty, takže lidé by si to tady mohli i užít, když už dloho, dlouho nebyla žádná akce," konstatoval Dlouhý kouř, poslední žijící indián na Střížkově.

Užít si atmosféru Divokého západu přišel i starosta městské části.

"Vždycky se vedou rozporuplný představy o tom, jak vypadá spolkový život. Ale tady  ho vidíme všichni v praxi. A já si to prostě tady vždycky užívám. Mně už to prostě ten rok a čtvrt, kdy se tady konala naposledy Svatováclavská pouť, prostě strašně chybělo a doufám, že se to oživí. Že bude maspust, a že budou čarodějnice a poutě," řekl Tomáš Portlík, starosta MČ PRaha 9.

Indiánské léto na Střížkově si podle reakcí užívali jak malí, tak i velcí účastníci.

No ani tady, jako na správném Divokém západě, nemohl chybět souboj doslova na život a na smrt.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu