• Načítám...
>

Podvinný mlýn patří sportu i o prázdninách

  • 21. července 2021,
  • 9:28,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Sportovní kempy budou až do konce srpna probíhat na Podvinném mlýně. Během jednoho týdne si zde děti mohou vyzkoušet hned několik sportů a zjistit, na který z nich mají talent. Seznámit se mohou ale i s netradičními disciplínami, například se sportem vozíčkářů.

Reklama

V areálu pražské Sparty, na Podvinném mlýně, to v těchto dnech žije. Konají se zde totiž sportovní kempy pro děti.

"My jsme se rozhodli, de facto na celé léto, vypsat všesportovní kempy pro děti. A za pomoci ministerstva školství a městské části Praha 9 pořádáme, od poloviny července do konce srpna, všesportovní kempy pro děti. Jedná se o všesportovní zaměření. To znamená, že děti k nám přijdou a během jednoho turnusu, který trvá vždy pět dnů, si vyzkouší pět, šest, sedm sportů," vysvětlil Jan Mikulka - ředitel AC Sparta Praha.

A jaké sporty si například děti vyzkouší?

"Florbal, basketbal, frisbee, ragby, atletiku, judo," vyjmenoval Jan Mikulka - ředitel AC Sparta Praha.

Zájem o sportovní aktivity je mezi veřejností opravdu velký.

"Troufám si tvrdit, že máme obsazeno od prvního turnusu až do konečného. Máme dokonce náhradníky. Takže kempy jsou plně obsazeny. Po tom prvním turnusu, co já mám informace od lektorů, kteří ten kemp vedli, tak ty ohlasy jsou vesměs pozitivní. Což máme zase radost a těší nás to," konstatoval Jan Mikulka - ředitel AC Sparta Praha.

S naší kamerou jsme na sportovní kemp dorazili zrovna ve chvíli, kdy se děti seznamovaly se sporem zdravotně postižených.

"My jsme přišli dětem říci, že na vozík se mohou dostat, svojí nepozorností, velmi jednoduše. Ale že i když jsou na vozíku, tak se vlastně dá sportovat. Tak jsme jim přivezli ukázat naše sportovní pomůcky. Mohou si vyzkoušet handbike, což je ruční kolo. Mohou si vyzkoušet monoski, což je lyže pro vozíčkáře. A mají tady závody na vozíků. Moc se mně líbí, jak děti se zajímají a ptají se, co obnáší život na vozíku. Je vidět, že to jsou sportovci a mají o nás zájem," uvedla Michaela Krunclová, předsedkyně Sportovního klubu vozíčkářů Praha.

Už brzy, na podzim, by chtěli trenéři přilákat děti zpátky ke sportu všeho druhu.

"Chystáme s Prahou 9 nějaké motivační akce. První by měla být 4.9. tady na Harfě. Budeme se snažit ukazovat nějaké ukázky sportu, které tady děti mohou provozovat. A chtěli bychom je samozřejmě nalákat, protože my si myslíme, že vlastně ty děti, tou korona krizí, trpěly nejvíce a nás velmi, velmi mrzí, že ten sport šel trošičku na vedlejší kolej," dodal Jan Mikulka - ředitel AC Sparta Praha.

Podle ředitele AC Sparta Praha je po koronaviru celkově cítit nižší zájem o sport mezi dětmi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu